• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
`PKK Kaçırdığı Askerleri Serbest Bırakacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Son günlerde yaşanan İmralı gelişmeleri ile ilgili DTK Eşbaşkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk, bazı siyasi oluşum ve partileri ziyaret ederek, yaşanmakta olan süreçle ile ilgili önerilerini ve sürece destek vermelerini istediler.
 
Bir gazetecinin İmralı görüşmesinin basına nereden sızdırıldığı ile ilgili sorusuna Türk, " İlk günden beri böyle bir görüş notlarının basına sızması bizim açımızdan ahlaki bir durum değil. Bu partimizden de kaynaklanan bir durum da değil. Ama partimizin hiçbir şeyi yokmuş gibi de söylemek istemiyorum. Mutlaka burada bir tedbirsizliğin sonucu bu noktaya gelinmiştir. Bunu da açıkça ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türk, PKK tarafından kaçırılan kamu görevlileri ile ilgili açıklama yaparak, "Kamu görevlilerinin serbest bırakılması ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. 3-5 arkadaşımız ve Irak bölgesel yönetiminden de 2 arkadaş katılıp, bunları sağ salim evlerine kavuşturacak. Oradaki çalışmaları bitirdik. Çok kısa sürede, çalışmalar biter bitmez gidecekler. 5-6 gün içerisinde bütün bunlar tamamlanır. Askerlerin gelişiyle ilgili bu konuda bir sıkıntı yok. Bir gecikme yok, bir tereddüt yok" dedi. (M.Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir