• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Son yılların en kurak kışını yaşayan Van'da yeniden yağan kar sevince yol açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyada genelinde yaşanan küresel ısınmanın etkileri Türkiye'de de iyiden iyiye hissedilmeye başlandı. Bu yıl tüm ülkede olduğu gibi doğu illerinde de kış ayları kurak geçerken başta çiftçiler olmak üzere tüm halkı endişeye sevkediyor.

Geçtiğimiz yıllarda kış aylarında doğu illerindeki yoğun kar yağışı, her ne kadar hayatı olumsuz etkilese de çiftçilerin bahar ve yaz mevsimine daha umutla bakmalarını ve ekilen ürünlerden verim almalarına katkı sağlaması bakımından oldukça hayati bir durum.

 

Son günlerde bölgede yağan kar ve yağmurlar umutların yeşertmeye başladı.

Sabah erken saatlerde Van merkez ve ilçelerde yağan kar yağışı halk tarafından sevinçle karşılanırken, yolları kapanan yerleşim yerlerine ulaşmak için de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından sabahın erken saatlerinde başlatılan yol açma çalışmaları ile yolları kapanan 68 mahalle ve 77 mezraya ulaşmak için yoğun çaba harcanıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Başkale'de 142, Çaldıran'da 2, Gürpınar'da 1 olmak üzere toplam 145 yerleşim yerinin yol açma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Ayrıca Meteoroloji 14'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı olarak karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışlı geçeceği, buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimi dik yamaçlarda, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve buna bağlı kar erimesi nedeniyle çığ tehlikesi riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği hatırlatıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir