• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
ABD'yi kar vurdu: 21 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Teksas eyaletinde, tarihi bir kar fırtınası yaşanıyor. Reuters haber ajansına göre, soğuk ve kar ile ilişkili olaylar nedeniyle en az 21 kişi öldü, milyonlarca kişi elektrik kesintileri ile mücadele ediyor. Teksas, Louisiana, Kentucky ve Missouri başta olmak üzere ABD'nin güneydoğu bölgesini etkileyen soğuk hava dalgasının hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. 

1.3 milyon kişinin elektriksiz olduğu Houston kentinde Belediye Başkanı Sylvester Turner, elektriği olan işletmelerden kapılarını ısınmak isteyen halka açmasını istedi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada federal hükümetin acil müdahale kaynaklarını devreye sokmaya hazır olduğu kaydedildi. 

Teksas'ın güneyinde yetkililer, gazla çalışan mangalların evlerde yakılmaması uyarı yaptı. Hastanelerde bu şekilde gaz zehirlenmesi geçiren kişilere müdahale edildiği bildirildi.

 

Kuzey kutbundan gelerek tüm ülkeyi etkisi alan soğuklar nedeniyle aşı programı da büyük sekteye uğramış durumda. CNN'in haberine göre toplam 105 milyon Amerikalı ağır kış şartları altında yaşıyor. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, ülkenin yüzde 75'inin kar altında olduğunu açıkladı.

1903'TEN BU YANA EN SOĞUK GÜN

Yine CNN'in meteoroloji biriminin verilerine göre, yalnızca geçen hafta 2 bin farklı sıcaklık rekoru kırıldı. Dallas-Fort Worth'te 1903 yılından bu yana en soğuk gün yaşandı, sıcaklık eksi 17 dereceye kadar düştü.  Kar fırtınasının Teksas'ı bu denli etkilemesinde, evlerin bu seviye bir soğukla baş edecek şekilde izole edilmemiş olmasının etkili olduğu da değerlendiriliyor.

(BBC Türkçe)

Bu haberler de ilginizi çekebilir