• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Regaib Gecesi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Vakıf adına açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Adana İl Koordinatörü Osman Yalçınkaya konuşmasına, “Bizi mübarek Üç Ayların ilki olan Receb ayına ulaştıran alemlerin Rabbine hamd-u senalar olsun. Salat-u ve selam; İslam’ı bize en güzel şekilde hayatıyla anlatan Efendimiz Hz. Muhammed’in (Sallallahu aleyhi ve Sellem), ehl-i beytinin ve güzide ashabının (Rediyallahu anhum) üzerine olsun.” ifadelerini kullanarak başladı.

Yakın bir zamanda rahmet iklimi olan üç aylara girdiğimizi hatırlatan Yalçınkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Yüce Allah'ın rahmet, bağış, mağfiret ve yardımlarının bol bol dağıtıldığı bu rahmet ikliminin ilk mübarek gecesi olan, kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen anlamlarına gelen Regaib Gecesine kavuşmanın sevincini yaşamaktayız.

Dünyanın yorucu atmosferinden çıkıp Alemlerin sahibi Rabbimize sığınmak için Regaib Gecesi’nin önemli olduğunun altını çizen Yalçınkaya, Regaib Gecesi’nin "yeniden başlamak isteyenlere bir fırsat, yolunu kaybetmişlere bir köprü ve ümitsizliğe düşmüşlere bir ümit kapısı" olduğunu belitti.

OSMAN YALÇINKAYA

İçerisinde bulunduğumuz mübarek aylardan Recep ayının mübarek Regaib Gecesini barındırdığını anımsatan Yalçınkaya, bu geceden istifade edilmesinin büyük önem arz ettiğini söyledi.

"Regaib Gecesi’nde Yüce Yüce Rabbimizden (Celle Celaluhu) kendimiz ve İslam alemi için çok dua etmeli, hayır ve hasenatta bulunmalıyız" tavsiyesinde bulunan Yalçınkaya, bu geceyi en hayırlı bir şekilde ihya edebilmek için şu önerilerde bulundu:

“Bu mübarek gecenin; gündüzünü oruçlu, gecesini de ibadetle geçirmek. Kur'an-ı Kerim’i tertîl üzerine okumak. Geçmiş günlerin muhasebesinin yapılıp tövbe ve istiğfarda bulunmak. İslam ümmetinin, zalimlerin zulmünden kurtulması için dua ve tefekkürde bulunmak. Kalplerin mutmain olması için Allah’ı, çeşitli zikirlerle çokça zikretmek. Huzurlu bir yuva için yapılacak ibadetlerin feyzinden yararlanmak adına ibadetlere aile bireylerini de katmak.”

"Rabbimizden niyetlerimizi ve amellerimizi salih kılmasını niyaz ederiz."

Yalçınkaya "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Rabbimizden niyetlerimizi ve amellerimizi salih kılmasını, günahlarımızı bağışlayıp bizleri muttakilerden eylemesini, Müslümanlara vahdeti nasip edip uhuvvet ve muhabbet bağlarımızı pekiştirmesini, yeryüzünde hakkı ve adaleti hâkim kılıp batılı ve zulmü zail etmesini, insanlık için en güzel nizam olan İslam nizamını cihanın dört bir yanına yayıp yeryüzüne huzur getirmesini niyaz ederiz." ifadelerini kullandı.

Son olarak Yalçınkaya, "Bu münasebetle Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak İslam aleminin Regaib Gecesini tebrik eder, bu mübarek gecenin İslam aleminde hayırlı kapılar açılmasına vesile olmasını Yüce Mevla’mızdan niyaz ederiz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir