• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
Deprem Haftası etkinliği vatandaşın derdiyle sarsıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Deprem Haftası nedeniyle Muş İl Afet Müdürlüğünün düzenlediği programda İl Afet Müdürlüğünün arama kurtarma çalışmalarında kullanmak üzere sahip olduğu araçların tanıtımı yapıldı. Tanıtım sergisinde acil durum, kaza ve depremlerde kullanılacak olan araç ve gereçlerin teknik donanım, teknolojik açıdan cihazların sahip olduğu kapasiteler hakkında bilgi verildi.

 

Saat 14.00`da, Muş Tarım İl Müdürlüğü önünde yapılan tanıtım sergisine Muş Vali Yardımcısı Çetin Kılıç, İl Meclis üyelerinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı.

 

Tanıtım sergisine katılanlara, kurumun sahip olduğu araçlar hakkında bilgi veren il Afet Müdürü A. Rahim Dayanan, arama kurtarma konusunda kurumun büyük bir donanıma sahip olduğunu belirtti. Halkı bilinçlendirmek amacıyla her gün bir okulda deprem tatbikatı yaptıklarını belirten Dayanan, \"Hiç unutulmasın ki deprem, unutulduğu an gelir. Bu etkinliklerimizin temel amacı halkımıza deprem hakkında bir farkındalık yaratmaktır. Unutulmasın ki iyi bir afet yönetimi, ancak devletin ve vatandaşın alacağı tedbirlere bağlıdır` ifadelerini kullandı.

 

Deprem Haftası nedeniyle İl Afet Müdürlüğünün arama kurtarma cihazlarını tanıtma sergisinde konuşan Muş Vali Yardımcısı Çetin Kılıç ise, arama Kurtarma konusunda Muş`un sahip olduğu teknik cihazlar ve donanım konusunda belli bir seviyeye geldiklerini söyleyerek, Muş İl Afet Müdürlüğü`nün sahip olduğu cihaz ve araçların, diğer çevre iller açısından Muş için artı bir değerinin olduğunu belirtti.

 

Bu arada İl Tarım Müdürlüğü önünde gerçekleşen araç tanıtım sergisine katılan Muş Vali Yardımcısı Çetin Kılıç`a derdini anlatmaya çalışan Gülamir Yavuz isimli bir vatandaşa, Vali Yardımcısı Kılıç`ın \"Ben Vali değilim\" şeklinde cevap verip uzaklaşmaya çalışması tepki çekti.

 

Gülamir Yavuz, şahsı üzerine eski bir aracın kayıtlı olması nedeniyle çocuklarının maaşının kesildiğini söyleyerek maddi sıkıntı çektiğini ve sıkıntısını dile getirmek için defalarca Vali ile görüşmek istediğini, fakat Valinin kapısında bekleyen polislerin her defasında kendisini Vali ile görüştürmeyerek geri çevirdiklerini iddia etti.

 

Muş`un Sungu beldesinde ikamet eden Yavuz, hiçbir gelirinin olmadığını belirterek, Vali ve yardımcısına olan tepkisini şu sözlerle ifade etti,

`Valinin kapısındaki polisler beni kovuyorlar`
\"Biz Türkiye vatandaşı değil miyiz? Şuanda 9 tane nüfusum var 25 kuruş gelirimiz yok. Maaşım yok ve bir çocuğum da Hakkari Yüksekova- Aktütün Karakolunda şu an asker. Buna para lazım çocuklarımın hepsi öğrenci. Benim adıma eski bir Toros otomobil kayıtlı olduğu için çocuklarımın maaşını kestiler. Benim eşim de şeker hastası. Peki o arabada olmazsa ben eşimi nasıl doktora getireceğim. On defadır Valinin kapısına gidiyorum Valinin kapısındaki polisler beni kovuyorlar. Beni Vali ile görüştürmüyorlar`` dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)
(M. Şirin Çağlayan - İLKHA)


















Bu haberler de ilginizi çekebilir