• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Batman`da İdare Mahkemesi Açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Baro Başkanı Avukat Yusuf Tanrıseven`in uğraşları neticesinde Batman İdare Mahkemesi açılıyor. Önceki gün yayımlanan İdari Yargı Yaz Kararnamesi ile Batman İdare Mahkemesi`ne bir başkan ve dört üye ataması yapıldı. Ankara İdare Mahkemesi üyesi Yasin Karababa`nın mahkeme başkanı olarak atandığı Batman İdare Mahkemesi`nde, Muğla İdare Mahkemesi üyesi Mehmet Tosun, Diyarbakır İdare Mahkemesi üyesi Selim Öztürk, Bursa İdare Mahkemesi üyesi Sadi Kayabaşı ve Aydın İdare Mahkemesi üyesi İskender Okan Önen mahkeme üyesi olarak görev yapacak. Mahkeme heyetinin önümüzdeki günlerde Batman`a gelerek göreve başlaması bekleniyor. Batman İdare Mahkemesi`nde Batman ve Siirt ilindeki idari yargı davaları görülecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Baro Başkanı Tanrıseven; "İlimizde idare mahkemesi açılması için yoğun uğraş verdik. Bu süreçte başta Adalet Bakanı olmak üzere, Adalet Bakanı müsteşarı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleri ile birçok kez görüştük ve sonunda Batman İdare Mahkemesi`nin açılması için onları ikna ettik. Siirtliler de, idare mahkemesinin kendi illerinde açılması için yoğun çaba gösteriyordu. Ancak çalışmamız meyvesini verdi. HSYK idare mahkemesinin Batman`da açılmasına karar verdi ve gerekli atamaları yaptı. Aslında ilimizde idare mahkemesinin çok önceden açılması gerekirdi. Batman gerek kent olarak gerekse iş potansiyeli ile bu mahkemeyi fazlasıyla hak ediyor. Ancak ilimiz lobisinin yeterli düzeyde olamaması nedeniyle birçok şey gibi bu da gecikmeli olarak kuruldu." dedi.

Bu konuda yoğun bir çaba gösterilmeseydi, idare mahkemesi Batman yerine Siirt`te açılabileceğini söyleyen Tanrıseven, "Mahkemenin Batman`da açılması sayesinde artık ilimizle ilgili idari yargı davaları en az bir yıl erken sonuçlanabilecek. Mahkeme olarak kullanılacak binanın onarımı için Maliye Bakanımız Sn. Mehmet Şimşek ve Valimiz Sn. Ahmet Turhan tarafından gerekli ödenek tahsisi yapılarak onarımı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde tefrişatının da bitirilerek mahkemenin hizmete açılmasını bekliyoruz. Mahkemenin açılmasına katkıları bulunan herkese teşekkürü bir borç biliyoruz." İfadelerini kullandı.
M. Salih Özcan -İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir