• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Şekil Bozukluğunda Kepçe Kulak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DENİZLİ - Denizli Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uz Dr. Mehmet Çilengir, kepçe kulakla ilgili bilinmesi gerekenleri ve insan üzerindeki psikolojik etkilerinden bahsetti.

Çilengir, "Kepçe kulak, kulak kıkırdağının zayıf olması nedeniyle kulak kıvrımlarının yeterli oluşamaması ve kulağın buna bağlı olarak öne ve yana doğru açılı durduğu durum olarak açıklanabilir. Halk arasında kepçe kulak normal bir kulağa göre daha büyükmüş gibi algılanır. Böyle bir durum söz konusu değildir. Kepçe kulakta asıl sorun kıkırdağın kıvrık olması gereken bazı kısımlarının düz olmasıdır. Bunun sonucunda kulak kepçesi ile baş arasında normalden daha fazla bir açı oluşur ve kulak öne doğru kıvrıktır. Ayrıca kepçe kulak doğuştan gelen bir durumdur. Herhangi bir hastalık yâda bozukluk belirtisi değildir. Sonradan kepçe kulağın oluşması gibi bir durum söz konusu değildir" dedi.

Okul çağındaki çocuklar için kepçe kulak büyük sorun
Kepçe kulak ameliyatlarının 6 yaşından sonra yapılabileceğini anlatan Çilengir kepçe kulaklarından şikâyet eden çocuklar varsa bu durumun ebeveynler tarafından önemsenmesi gerektiğini aksi takdirde çocukların okulda arkadaşları tarafından rencide edilebileceğini belirtti. Çilengir şöyle devam etti, "Okul çağındaki çocuklarda kepçe kulak durumu çocuğun arkadaşları tarafından alay konusu olabilecek okul başarısını ve sosyal ilişkilerini ciddi oranda etkileyecek bir durumdur. Çocuklar bu durumdan şikâyetçi değilse aile çocukları ameliyata zorlamamalıdır. Çünkü kulak ameliyatı 6 yaşından sonra her yaşta yapılabilir" dedi.

Kepçe kulak ameliyatlarına erkeklerin daha çok rağbet ettiğini söyleyen Uz Dr. Mehmet Çilengir kadınların saçları ile kulaklarını saçları ile kolayca gizleyebildiklerini erkeklerde ise böyle bir durumun olmadığını söyledi. Çilengir ortalama ameliyat süresinin bir saat sürdüğünü ve operasyondan 3-4 gün sonra normal hayatlarına dönebildiklerini sözlerine ekledi. (Necmi Durmazer-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir