• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
ABD'den Husilere çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Husilere, Yemen'in Marib iline yönelik saldırıları durdurma çağrısı yaptı.

Price, "ABD Husilerin Marib'e ilerlemesini durdurması ve tüm askeri operasyonları durdurup müzakerelere dönmesi çağrısında bulunuyor" ifadesini kullandı.

​​​​​​​Husiler'in Marib saldırısının barış isteyen bir örgütün yapacağı işlerle örtüşmediğine işaret eden Price, Husilerin saldırılarının başlamasından bu yana bir milyon mültecinin bu kente sığındığını belirtti.

Price, Marib'in halen meşru Yemen hükümeti tarafından kontrol edildiğini vurgulayarak, "Bu saldırı sadece iç mültecilerin sayısını artıracak ve halihazırda dünyanın en kötü insani felakete ev sahipliği yapan Yemen'deki insani krizi daha da kötüleştirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Husilerin müzakere konusunda ciddi olduklarını, bu operasyonu ve başta Suudi Arabistan'a yönelik saldırılarını durdurmakla gösterebileceğini belirten Price, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler öncülüğündeki siyasi sürece yapıcı bir şekilde katılmalılar ve ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Landerking'in diplomatik çabalarına karşılık vermeliler. Bu savaşı sonlandırmanın tam zamanı. Bunun askeri bir çözümü yok."

Bu haberler de ilginizi çekebilir