• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Bu Hastanede Mescide Yer Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 15 Mart 1999 tarihinde hizmete girmesine rağmen aradan geçen onca yıldır hala hastanede mescit yapılmaması, hastanede yatışları yapılan hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanları tarafından tepkilere neden oldu.
 
Mersin`de 1999 yılından bu yana hizmet veren Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde mescit olmadığından dolayı hastalar, yakınları ve hastanenin onlarca çalışanı vakit namazlarını kılmakta zorluk çekiyor. Bazı çalışanlar ise mescit olmadığı için bazen vakit namazlarını kaçırdıklarını söyledi. Hayırsever bir vatandaşın hastane yakınında bulunan bir dükkanını mescide çevirmesi kısmı bir rahatlama getirse de yeterli olmuyor.
 
Hastanede yatılı olarak kalan Beşir S, hastanede mescit olmadığı için namazlarını kılamadıklarını dile getirerek, "Dışarı da çıkamıyoruz çünkü dışarı çıktığımız zaman mikrop kapma riskimiz var. Yaklaşık olarak 14 senedir yapılan bu hastanede bir mescidin olmaması büyük bir eksikliktir" dedi.
 
Babası hastanede yatan ve refakatçi olan Musab B, hastanede mescit bulunmadığından dolayı çok sıkıntı çektiğini belirtti. Bedir, "Vakit namazlarında çok sıkıntı çekiyoruz. Özellikle akşam ve yatsı namazlarında refakatçi olduğum babamı bırakıp gidemiyorum. Çünkü hastaneye olan uzaktır. Gidip gelmek uzun sürdüğü için, yatan hasta için sıkıntı oluyor" ifadelerini kullandı.
 
İsmini vermek istemeyen hastane çalışanları ise, hastanede biran önce mescit yapılmasını istediler. Çalışanlar sıkıntılarını şöyle dile getirdi: "Mescit olmadığından dolayı vakit namazlarımızı kılmakta sıkıntılar yaşıyoruz. Hastane yakınlarında mescide çevrilmiş bir dükkan var ama o da ihtiyacımızı karşılamıyor. Vakit namazlarının üst üste geldiği kış aylarında bazen namazlarımızı kaçırdığımız da oluyor. Hastane bahçesinde ya da hastane içerisinde mescidin yapılmasını istiyoruz."
 
"Fiziki sıkıntılardan dolayı mescit açamadık"
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz hastane yönetimi ise, hastanenin ana binasındaki fiziki nedenlerden ve mescit için istenen kritelerin yerine getirilmemesinden dolayı mescit açamadıklarını ifade etti.
 
Bu yönde kendilerine çok şikayet geldiğini hatta şikayetlerin Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)`e kadar gittiğini dile getiren yetkililer, verilen bilgilerde fiziki koşullardan dolayı mescit yapılamadığının belirtildiğini söyledi. Hastanenin karşı tarafından bulunan pasajlar içersinde bir dükkanın mescide çevrildiğini söyleyen hastane yönetimi, Çiflikköy Kampüsünde yeni yapılacak olan hastanede mescit projesinin olduğunu ve Eylül, Ekim aylarında faaliyete geçeceğini söylediler. (Osman Öksüz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir