• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
​Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Şırnak’a geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca oluşturulan ve "Al sancağın dalgalandığı her yerdir Çanakkale" sloganıyla Çanakkale'den 2 Temmuz 2020'de yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Şırnak’ın Silopi ilçesine geldi.

Dörtyol mevkiinde kurulan müze, alınan Covid-19 önlemleriyle ziyaretçilerini bekliyor.

7 ayrı vitrinde Çanakkale Savaşı ile ilgili fotoğrafların ve çeşitli görsel materyallerin yer aldığı müzede çeşitli videolarla da tanıtımlar yapılıyor. Halk ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği mobil müze, ziyaretçilerini de duygulandırıyor.

Mobil müze, Silopi ilçesinin ardından Şırnak merkez ve diğer ilçelerinde ziyarete açılacak.

Mobil müze rehberi Gamze Akıncı, tüm Türkiye’yi gezmek için çıktıkları yolda Şırnak’a geldiklerini belirterek, "2 Temmuz’da tüm Türkiye’yi gezmek için yola çıktık. Şu anda 62'nci ilimiz Şırnak’ta bulunuyoruz. 2 gündür Silopi’deyiz, sonra İdil ve Cizre’ye gideceğiz. Halkımız olmak üzere özellikle öğrencilerimizin ilgisi çok yüksek. Ağırladığımız misafirlerimizi çok memnun. Buraya gelenler arasında çok duygulanan ve gözleri dolanlar oluyor. Özellikle Çanakkale’ye gidemeyenler mobil müze için çok teşekkür ediyorlar." şeklinde konuştu.

Çanakkale Savaşından kalma materyalleri televizyon ve ders kitaplarında gördüğünü belirten öğrencilerden Meritan Akın, mobil müze sayesinde ilk defa canlı olarak gördüğünü söyledi.

Öğrencilerini ziyarete getiren Tarih Öğretmeni Yiğit Canemir ise, "Bu uygulamayla öğrencilerimiz burada tarihle ilgili somut materyalleri görme fırsatı buldular. Bu da öğrencilerimizi için son derece önemli. Bu açıdan Kültür bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle ülkemizin farklı bölgelerinde müze olmayan öğrencilerimiz için çok büyük bir fırsat oldu." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir