• DOLAR 32.513
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2423.348
  • ...
Muş Organize Sanayi Bölgesinin sorunları çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, beraberindeki partili heyetle birlikte Muş Organize Sanayi bölgesi esnafını ziyaret ederek, esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Çağlayan, organize sanayi bölgesinin alt yapıdan yola, internet şebekesinden güvenlik sorununa varana dek birçok konuda sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Yetkililerin, kentin sorunlarıyla ilgilenmekten uzak olduğunu dile getiren Çağlayan, bir ilin organize sanayi bölgesinde sadece 2 işletmenin faal durumda olması, şehrin ne kadar sahipsiz olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

Çağlayan "Esnaf ziyaretlerimiz kapsamında Muş Organize Sanayimizi ziyaret ettik. Organize sanayi dendiğinde akla sanayileşme, ticaret, istihdam ekonomik gelişmişlik gelir. Yani organize sanayi bir il için vücuda kan pompalayan, vücudu ayakta tutan, yaşatan kalp gibidir. Fakat tüm bu kavramlardan uzak olan Muş Organize Sanayimiz için maalesef bunların hiçbirini düşünemiyor ve söyleyemiyoruz." dedi.

"Organize sanayi bölgesinde sadece 2 işletme faaldir"

Organize sanayi bölgesinde sadece 2 işletmenin faal olduğuna dikkat çeken Çağlayan, şunları söyledi:

Yaptığımız ziyarette gördüğümüz kadarıyla şu an organize sanayimizde sadece 2 işletme faal durumdadır. Sanayinin yolları bozuk, altyapı, internet erişimi, su, güvenlik sorunu yıllardır giderilmeyen ve devam eden sıkıntılardandır. Yani organize sanayi kendi kaderine terk edilmiş durumdadır. Organize sanayimizin şu anki durumu, emeğin, yatırımın nasıl heba edildiğinin, denetleme mekanizmasının iflasının, bürokrasinin işlevselliğini kaybettiğinin ve bu şehrin ne kadar sahipsiz olduğunun en açık belgesidir.

Yetkililer sorunları çözmede duyarsız

"Organize sanayi bölgesi neden şu an ki yerine kuruldu." diye soran Çağlayan, yetkililerin bir an önce bu sorunların çözüme kavuşturulması için adım atılması gerektiğinin altını çizdi.

Çağlayan "Düğme en baştan itibaren yanlış iliklenmiştir. Organize sanayi neden şu an ki yerine kuruldu, buna kimler öncülük etti ve benzeri sorularının, mevcut sorunun çözümüne bir katkısının olmayacağının farkındayız. Bu nedenle biz de bunu sorgulamayacağız. Fakat ilimiz için bu kadar önemli ve hayati olan bir meselenin gündemimizde yer almaması, sanayimizin kendi kaderine terk edilmiş olması, elbette ki konuşulması, tartışılması ve eleştirilmesi gereken en önemli meselelerdendir. Organize sanayimizi bu durumdan nasıl kurtarabiliriz? Sorusunun cevabı bir an önce bulunmalı ve gereken yapılmalıdır. İlimizdeki sorunları ve yapılan yanlış icraatları sadece organize sanayi ile sınırlı tutmak eksik bir tespit olacaktır. İlimiz için önemli çalışmalar yapılmış olmakla beraber elbette ki çok büyük önem arz eden fakat işi konumlandırma açısından isabetsiz icraatlar da olmuştur. İki köyün arasına sıkıştırılan üniversitemiz, ilimizin turizmine kayda değer bir katkı sağlayamayan kayak merkezinin kurulduğu yer, ilin merkezine sıkıştırılacak olan tekstil kent, hayvan pazarı ile sebze hali arasına sıkıştırılan otogar, sadece bunlardan bir kaçıdır. " diye konuştu.

Kentin maddi ve manevi gelişimine katkı sunacak çalışmalarına HÜDA PAR olarak destek vermeye hazır olduklarının altını çizen Çağlayan "İlimiz; genç nüfus potansiyeline, dağlarının ve ovasının barındırdığı kaynaklara rağmen Türkiye’nin en son sıralarında yer alması, ilimizin gelişmesine katkı sağlayacak kaynaklarımızı kullanamadığımız, idare ve temsil makamında olanların ilgisizlikleri ve istişare kültürünün bürokraside sınırlı kaldığı düşüncesini bizde uyandırıyor. HÜDA PAR olarak İlimizin maddi ve manevi gelişimine katkı sunacak her çalışmaya destek olduğumuzu ve olacağımızı buradan deklare ediyoruz." ifadesini kullandı. (İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir