• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Avukatlardan Bilgilendirme Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İl Sağlık Müdürlüğü`nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldı.

Toplantı amacının Avukatlık Bürosunun işleyişi hakkında diğer müdürlük birimlerinin bilgilendirilmesi olduğunu belirten Av. Burak Övüç, avukatlık bürosunun hukuk birimleri, muhakemat hizmetlerini yürütmekle görevli olduğunu belirtti. Av. Övüç, "Muhakemat Hizmeti; İdarenin taraf olduğu Adli ve İdari davalarda, iç ve dış tahkim yargılamasında, icra işlemlerinde ve yargıya intikal eden diğer her türlü hukuki uyuşmazlıklarda İdareyi Temsil Etmektir" dedi.

Bilgilendirme toplantısında kısa bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Sağlık Bakanlığının 2012/13 ve 2013/1 Sayılı genelgelerinde Avukatların doğrudan yazışma yapabileceğini ifade etti. Dr. Acar, "Bir dava veya takip ile alakalı olarak takip edilen dava veya icralarla ilgili iş ve işlemlerin süreli olduğu dikkate alınarak, zaman ve işgücü kaybına yol açılmaması için gerekli yazışmalar avukatlık hizmetleri birimlerince doğrudan yapılabilir. Bu talepler hak kaybına uğratılmaması adına gecikmeksizin yerine getirilmelidir" dedi.

Bilgilendirme toplantısında ayrıca kurum avukatlarından, Av. Ömür Uzunlar ve Av. Adem Şahin de hazır bulundu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir