• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Yağan yağmur Mersinlileri sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Akdeniz başta olmak üzere birçok Bölgede yaşanan kuraklık ve su sıkıntısının ardından bugün başlayan sağnak yağış, özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesimlere umut oldu.

 

 

Yağmurun yağmasıyla beraber yaşadığı sevinci dile getiren Aydın Ekici, "Yağmur yağmıyor diye korkuyorduk. Yağmurun yağmasından çok sevindik. Mahsuller kurumuş durumda, bahçelere çapa vurulmuyordu. Sabahın erken saatlerinde yağan yağmur bizi çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

 

Son zamanlarda yaşanan kuraklıktan dolayı endişelendiklerini belirten Veysel Sözen, sıcaklıkların artmasıyla dünyanın yaşanılamaz hale geleceğini belirterek "Su olmazsa hayat biter. Yağmur yağdığında su sıkıntısı azalacak, çiftçilerimiz rahatça ekinlerini ekecekler." şeklinde konuştu.

 

Yağmurun halka olan faydalarından bahseden Kadir Tuncer ise yağmurun tarımsal faaliyetler açısından ele alarak şunları söyledi:

"Yağmur yağdığı zaman bütün tarımsal faaliyetler devam eder. Meyve, sebze ve kuru baklagiller yağmur suyuyla beslenir. İnsanlar yağmurun yağması sonucu göllere dolan su ile ihtiyaçlarını giderir." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir