• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
İstanbul'da kar yağışı çarşamba akşamına kadar devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun kar yağışının etkili olduğu İstanbul'da sıcaklıkların 18 Şubat'a kadar mevsim normalleri civarında 4 ila 8 derecenin altında seyredeceği belirtildi. İstanbul’un tamamında cumartesiden itibaren devam eden kar yağışları neticesinde kar kalınlığı 45 cm'ye kadar çıktı.

İBB AKOM verilerine göre sahil bölgelerinde (Şişli, Esenler, Sarıyer, Kâğıthane) 15-20 cm, iç kesimlerde (Başakşehir, Sultanbeyli, Eyüp, Ümraniye) 20-30 cm, yüksek ve kırsal kesimlerde (Hadımköy, Tuzla, Çamlıca, Çekmeköy, Silivri, Beykoz) 30-45 cm aralığında kar kalınlıkları ölçüldü.

AKOM’dan paylaşılan verilere göre; son 3 günde 517 ağaç ve direk devrilmesi, 13 çatı çökmesi ve yaşanan hasar çalışmaları sonucunda 17 aracın hasar gördü. Akşam saatlerinde kısa süreli etkili olan kuvvetli kar yağışı ve tipi nedeniyle Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir, Küçükçekmece, Avcılar, Bakırköy, ilçeleri TEM, Basın Ekspres ve D100 karayollarında trafikte aksamalar meydana geldi. Buzlanma riskine karşı kar yağışının etkili olduğu yerlere tuz ve solüsyon bırakıldı.

Kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte meydana gelen aksaklıklara müdahale edilirken kar yağışı sonrası buzlanma tehlikesine karşın 9 bin ton tuz ve 4 ton solüsyon kullanıldığı bilgisi paylaşıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir