• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...
Muş basınından bazı başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş basınında bu gün öne çıkan bazı başlıklar şunlar:

 

MUŞ`UN SESİ GAZETESİ: Doğuda destek batıda sessizlik

\"İmralı Süreci\" ile ilgili konuşan Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar, yeni bir sürecin başladığını ve bu süreci herkesin heyecan ve sevinçle desteklediğini söyledi. Gazeteci-Yazar Oral Çalışlar, Muş Alparslan Üniversitesince düzenlenen \"Çözüm yolunda Türkiye: İmkânlar, zorluklar ve tuzaklar\" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

 

Görevlendirmelerde Adil Davranın

Eğitim-Sen Şube Başkanı Necmi Erol, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bazı ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin boş olan şube müdürlüğü kadrolarına, geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan geçici görevlendirmeleri eleştirdi. Erol, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde yapılan görevlendirmelerin hakkaniyet ölçüleri ile bağdaşmadığını söyledi.

 

30 NİSAN: Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığında askerliğini yapan Abdurrahman Çiftçi intihar etti

Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığından asker olan Abdurrahman Çiftçi intihar etti. Batman doğumlu ve 21 yaşında olan Çiftçi, henüz bilinmeyen bir sebeple intihar etti. Hasköy Devlet Hastanesine kaldırılan Çiftçi hayatını kaybetti.

 

Hayvanlar Artık sahipsiz değiller

Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO), Muş`taki hayvanların korunması için kurumlara dilekçe verdi. DOHAYKO Muş İl Temsilcisi Deniz Can, Valilik, Belediye ve Orman İşletmesi`ni ziyaret ederek dilekçe verdi. Deniz Can, artık Muş`taki hayvanları sahiplenen bir dernek olduğunu, hayvanlara karşı yapılacak her türlü kötü muamelenin karşısında olacaklarını belirtti.

 

MUŞ OVASI: Kaçak yapılara hizmet götüremeyiz

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kaçak yapılara hizmet götürmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Dede yaptığı açıklamada: \"Geçtiğimiz hafta Kültür Mahallesi`ndeki bir kooperatifin kanalizasyon bağlantısının olmamasından dolayı mahalle sakinlerinin rahatsız olduğu yönünde basında çeşitli haberler yer almıştır. Haberde vatandaşların belediyeyi suçlamaları, bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır.

 

HABER 49: Koskoca köyde sadece 14 kişi yaşıyor

İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki 50 hane, 150 nüfuslu Güzeldere köyü, yaz döneminde artan, kış mevsiminde ise yüzde 90 azalan nüfusu ile dikkati çekiyor. Köyün gençlerinin çalışmak için büyük şehirlere ve yurt dışındaki yakınlarının yanına gittiği köyde kış mevsiminde en genci 50 yaşında 14 kişi kalıyor.

 

MUŞ WEB : Alt yapı için 87 milyon lira lazım

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, alt yapı sorununu büyük ölçüde hallettiklerini belirterek, alt yapı için 87 milyon TL. gerektiğini vurguladı. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir