• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
`Tek bir cümle hidayete vesile olabilir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Gönül Sohbetlerine konuk olan Doç. Dr. Mustafa Karataş, Peygamber Efendimizin gençlere öğütlerini anlattı. Her şeyin bir edebi olduğunu ve aile içi iletişimde sevgi dilinin önemli olduğuna değinen Karataş, hayatımızı kendi elimizle, kendi dilimizle daha güzel bir hale gelebileceğinin önemine dikkat çekti.

Daima nasihat etmeliyiz
Karataş, Hz. Lokman Aleyhisselâm`ın anne babalara çocukları için verdiği öğütleri de anlattı. Lokman Aleyhisselâm`ın çocuğa önce imanın, sonra namaz kılmanın öğretilmesini, iyiyi söylemesini, kötüden kaçınmasını ve sabırlı olmasını öğütlediğini, ayrıca insanlara karşı güler yüzlü olmayı ve kibirlenmemeyi, yürüyüşünde aşırıya gitmemeyi ve toplum içinde yüksek sesle konuşmamayı da öğütlediğini hatırlattı.

Hz. Muhammed (S.A.V)`in her fırsatta çocuklara nasihatte bulunduğunu söyleyen Karataş, "Bugün insanların birbirini dinlemeye vakti yok. İnsanlar iletişim çağında iletişim kuramıyor" dedi ve özellikle anne babalara, çocuklarına nasihatte bulunmalarını tavsiye etti. Karataş, gençlere öğretilmesi gereken başlıca değerlerin `İman, ibadet, ahlâk ve edep` olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir cümle hidayete vesile olabilir
Gençlere "Allah`tan iste. Allah`tan yardım talep et ve O`na sığın" diyerek nasihatte bulunmanın çok önemli olduğunu ifade eden Karataş, Allah`ın takdirinden ötesinin insana fayda etmeyeceğini kaydetti. Karataş, "Bir genç, kendini Allah yolunda vakfetmesi lazım, gençlerin hayra gitmesi gerekir Zorla değil, tatlı dille nasihatte bulunmanın büyük bir önemi vardır. Tek bir güzel cümle, bir kişinin hidayete ermesine yardımcı olabilir" diye konuştu. (M. Erkan Yavuz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir