• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Van basınında öne çıkan başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

 

VAN OLAY GAZETESİ: Van`ın yeni imar planı askıya çıktı

 

Van Belediye Başkanlığı`nın 25 Şubat 2013`te aldığı bir kararla yeni imar planını feshedildiğini ve 1996 imarını uygulamaya devam edileceğini açıklamasının ardından 28 Şubat 2013 günü yeni imara askıya çıkaran Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, artık 96 imarının işlevini yitirdiğini açıkladı.

 

Rahmet Eli şubat ayı faaliyet raporunu açıkladı

Van Rahmet Eli Gıda Bankası, şubat ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Şubat ayında 385 aileye gıda yardımında bulunuldu.

 

\"Öğrencilerimiz mutlaka kitap okumalı\"

Van Milli Eğitim Müdür Mucip Kına, Van`da eğitim alanındaki seviyeyi belirlemede en büyük etkenlerden birinin kitap okuma oranı olduğunu belirterek, öğrencilerin kitap okuması için mutlaka kendilerine zaman ayırmaları gerektiğini söyledi.

 

GAZETE VAN: Karayolları ve Van Gölü Edaş ihalelerinde fesat !

 

Dün Akşam saatlerinden Van Valiliği Basın Bürosu`ndan flaş bir açıklama yapıldı. Karayolları ve Vangölü Edaş`taki ihalelerde usulsüzlük tespit edildi.

 

WAN HABER: Bakanlık açıkladı, Van`ın suyu kirli mi?

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na göre 33 ilde hava, 22 ilde su kirliliği yaşanıyor. 23 ilde ise evsel atıkların yarattığı kirlilik tespit edildi.
MERKÜR HABER : Van`da `korumalı işyeri projesi` teklif çağrısı
İş-Kur Van İl Müdürü M.Salih Serçe, engellilerin istihdam edilmeleri ve haklarının savunulması için korumalı işyerlerinin kurulması ve yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanacak olan projelerin destekleneceğini ifade ederek, teklif çağrısında bulundu.

 

BDP`den `İmralı Tutanakları Bizden Sızdı` İtirafı

İmralı görüşmelerine ait tutanakların bir gazeteye sızdırılmasıyla ilgili tartışmada dün önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce `bizden sızmadı` diyen BDP, tutanakların parti genel merkezinden alındığını kabul etti.

 

TUTKU HABER: Bakan imarı anlatmak için Van`a geliyor

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 8 Mart Cuma günü bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van`a geliyor.

 

Van`da ihale yolsuzluğu iddiası

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ve Van Gölü EDAŞ Müdürlüğü tarafından yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında, 11 kişiyi gözaltına aldı.

 

MEDYA VAN: Van`da işsizlik rakamları açıklandı

 

TÜİK Van Bölge Müdür Vekili Uslu, 2012 yılında, TRB-2 bölgesinde işsizlik rakamlarının aşağılara çekildiğini ifade etti.

 

HABER VAN: Savcı Van`da on derneğin fesih edilmesini istedi

 

Başsavcılık, hazırladığı 78 sayfalık iddianamede, gizli tanık beyanları ve yapılan araştırmalar sonucunda \"terör örgütü ile bağlantılı faaliyetlerde bulunduğu\" tespit edilen 10 dernek hakkında `fesih` kararı verilmesini istedi. (Mehmet Aldemir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir