• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
Polonyalı Eğitimcilerden Bursa valisine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de ortağı olduğu Comenius projesi kapsamında Bursa`ya gelen Polonyalı eğitimciler Bursa Valisi Şahabettin Harput`u makamında ziyaret etti. Ziyarete Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ensar Manav`da katıldı.

 

Hayat Boyu Öğrenme Comenius programı kapsamında uygulamaya konulan projenin bütçesi 70 bin Euro. \"Hayatında bulunan çok uluslu firmalara uyum süreci için gerekli beceriler\" isimli projenin ortakları arasında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yanı sıra Dumlupınar Anaokulu, Uludag Üniversitesi Egitim Fakültesi Okul Öncesi Egitimi Ana Bilim Dalı Bölümü ile Polonya`dan Reda şehri belediyesi, Stefana Zeromskiego İlköğretim Okulu ve Reda Kültür ve Spor Derneği bulunuyor. Proje kapsamındaki çalışmalar yaklaşık bir hafta sürecek.

 

Bu projeyle gençlere önerilen eğitim fırsatlarını geliştirmek için iki bölge (Türkiye ve Polonya) arasındaki işbirliğinin desteklenmesi hedefleniyor. Kurumların faaliyetleri, okuldaki eğitimi öğrenme ve okul dışı aktivitelerle harmanlayacak. Regio ortaklığında yürütülen faaliyetler, çocuklar, aileleri ve yerel toplumlar için gerekli olan becerileri geliştirecek. Projeye dahil olanların yapılacak faaliyetlerle yabancı dilleri konuşma, tolerans, diğer kültürlere saygı duyma, yaratıcılık, işbirliği yapabilme ve doğru kararlar verebilme gibi becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir