• DOLAR 32.625
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2508.106
  • ...
Hamas, "Körfez Ülkeleri Yahudi Cemaatleri Birliği" kurulmasına tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE (AA) 

Hamas Enformasyon Dairesi Başkanı Rafet Murre, siyonist işgal çetesinin Körfezde yaşayan Yahudiler için "Körfez Ülkeleri Yahudi Cemaatleri Birliği" kurulduğunu duyurmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu derneğin, Körfez bölgesindeki İsrail varlığını daha da pekiştireceğini belirtti.

Bu gelişmeyi, siyonist işgal çetesiyle normalleşme seviyesinde yeni bir ivme kaybı şeklinde değerlendiren Murre, Hamas'ın Körfez Arap ülkelerinde böyle bir derneğin kurulmasını kınadığını ifade etti.

Murre, işgal rejimiyle normalleşmenin Filistin meselesine ve Filistin halkının haklarına büyük ölçüde zarar verdiğini vurguladı.

Siyonist işgal çetesi, gün içerisinde Arapça yayın yapan sosyal medya hesabındaki açıklamasında işgal rejimiyle normalleşme sürecine giren Körfez Arap ülkelerinde yaşayan Yahudilerin teşkilatlanma yoluna gittiğini duyurmuştu.

"Körfez Ülkeleri Yahudi Cemaatleri Birliği" isimli derneğin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Uman, Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt'teki Yahudileri kapsayacağı kaydedilmişti.

İşgal çetesinden derneğe Bahreyn Yahudi Cemaatinin lideri Ebrahim Dahood Nonoo'nun başkanlık yapacağı bilgisine yer verilmişti.

Uzun süredir başta BAE olmak üzere Körfez ülkeleri ile siyonist işgal arasında perde arkasından yürütülen ciddi ilişkiler süreci, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 Ağustos 2020'de BAE, 11 Eylül 2020'de de Bahreyn'in siyonist işgal rejimi sözde barış anlaşmasına vardığını duyurmasıyla alenileşmişti. Daha sonra Sudan ve Fas da bu normalleşme sürecine katılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir