• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
Gaziantep’te çiftçilere gübre desteği verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Verdiği desteklerle çiftçinin yüzünü güldüren Şahinbey Belediyesi desteğini arttırarak sürdürmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede hayvancılığın gelişmesi için başlattığı çalışmalar kapsamında çiftçilere önemli destekler veriyor. Şahinbey Belediyesi tarafından ilçede otlağın az olduğu 75 milyon metrekare mera alanına gübre atıarak hayvan üreticilerine nefes aldırılması hedefleniyor.

Hayvanların yiyecek konusunda sıkıntı çekmesini önlemek ve çiftçinin maddi yükünün hafifletilmesi hedefiyle başlatılan proje kapsamında 1 milyon 500 bin kilogram gübre toprakla buluşturulmaya başlandı.

Gübre dağıtım töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesindeki 57 köyün 75 milyon metrekarelik alanında bir milyon 500 bin kilogram gübre ile çalışma başlattıklarını belirtti.

Tahmazoğlu, “Buraların gübrelenmesiyle daha verimli otlar çıkacak, hayvancılığımız gelişmiş olacak ve hayvanlarımız dağda yem bulmakta problem yaşamayacaklar. Aynı zamanda girdi maliyetlerinin düşmesiyle çiftçimizin bu alandaki maliyetleri aşağı çekilmiş olacak. Şahinbey Belediyesi olarak çiftçimize her alanda destek olmaya devam edeceğiz. Dağdaki kurdun, kuşun ve diğer hayvanların aç kalmaması lazım. Hazreti Ömer efendimiz, ‘dağlara buğdaylar serpin ki Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler’ buyuruyor. Şimdi biz de dağlarımıza kuyular açıyoruz, suluyoruz ve gübreleme yapıyoruz. Hiç kimse aç kalmasın, dağın başında dahi olsa yiyecek yemi içecek suyu olsun.” dedi.

“Ekili alanda artış oldu”

Çiftçiye verdiği destekleri arttırarak devam edeceklerini ifade eden Tahmazoğlu, “Şahinbey'de ekili alanda yüzde 300 üzerinde artış oldu. Maliyetler aşağı inmiş oldu, büyük bir kısmına biz destek olduk. Amacımız hayvan sayısını ve varlığını arttırmak. Bu çalışmalarımızın hepsi bunları arttırmaya, çiftçimize destek olmaya yöneliktir. İnşallah bunları daha da geliştireceğiz, el birliği ile gayretimizle tarıma, çiftçiye desteğimizi arttırarak devam edeceğiz.” diye konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan da Şahinbey Belediyesi’nin hayvancılığı ve çiftçiliği geliştirmek adına önemli destekler verdiğini belirtti.

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak da Şahinbey Belediyesi’nin çalışmalarından dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade etti.

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman ise Şahinbey Belediyesi’nin örnek bir çalışma ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hayvancılığın yüzde 70 gideri yemdir. Özellikle küçükbaş hayvanlar meralardan faydalanıyor. Meraların ıslahıyla özellikle yem giderlerinin yüksek olduğu bu dönemlerde hayvanlarımız meralarda karınlarını doyurmuş olacak ve böylece yem maliyetleri de aşağıya düşmüş olacak. Şahinbey Belediyesi her zaman üreticinin ve çiftçinin yanındadır.”

Program sonrası Tahmazoğlu, traktörle gübreleme çalışmalarına katıldı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir