• DOLAR 32.573
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2434.291
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 13 görevlinin katledilmesine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Rize 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize il kongresinden, Aksaray, Eskişehir ve Konya AK Parti il kongrelerine de video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların mübarek Recep-i Şerifini tebrik ederek, hayırlara vesile olmasını diledi, bugün Türkiye’nin son 40 yılına damgasını vuran terör meselesiyle ilgili geçmişten bugüne gelen ve geleceğe de uzanan bir perspektifte hasbihal etmek istediğini söyledi.

"Kardeşlerimizi terörist alçakların elinden kurtarmak için çok uğraştık"

Pençe Kartal-2 Harekâtı’nda PKK tarafından katledilen 13 vatandaşa Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu kardeşlerimizin bir kısmı beş yıl, bir kısmı altı yıl bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl bu terörist alçakların elinden kurtaracağız, hep bunun hesabını yaptık, çok uğraştık. En son bu operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik. Ve gerek Savunma Bakanım, gerek Genelkurmay Başkanım, gerek Millî İstihbarat, gerek polis, hep birlikte yapılan çalışmalar neticesinde adım atıldı ve ilk etapta bütün inlerine gireceğiz demiştik ya, mağaralara gireceğiz demiştik ya, 42 tane terörist bu esnada gebertildi. Tabii bu süre esnasında esirleri, bunlar mağarada iyice köşe noktaya sıkıştırarak en sonunda, bunlardan bir tanesi ki şimdi Meclis'te bununla ilgili biz bir bilgilendirme yaparak gerek İçişleri Bakanım gerek Savunma Bakanım, bunun bütün detaylarını Meclis’te de gündeme getirecekler. Bu sabah Grup Başkanımız Naci Beyle bunu da konuştuk, bunun adımını da atacağız. Çünkü bunların Parlamentodaki temsilcilerinde yalan bol. Bunlar dünyadaki koldaşlarına, yandaşlarına, paydaşlarına nasıl yalanlar söylüyorlar herhalde takdir edersiniz. Onlara fırsat vermeden işin gerçeği nedir bunları anlatacağız. Bunları arkadaşlarımız anlatacaklar. İşin içinde olan bizzat Savunma Bakanım, Genelkurmay Başkanım, İçişleri Bakanım anlatacaklar ki hakikat ortaya çıksın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katliamın ardından ABD’nin yaptığı açıklamaya da değinerek, "Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz, hani siz PKK’nın yanında değildiniz, hangi siz YPG’nin yanında değildiniz, hani siz PYD’nin yanında değildiniz, bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız. Maalesef bunu başından itibaren hep gördük. Kuzey Irak’a, binlerce tır bunlar tank getirdiler, binlerce tır mühimmat getirdiler ve bunları teröristlere teslim ettiler. Ve bu teröristlerle evet bizim güvenlik güçlerimiz de orada savaştılar. Şimdi artık yağma yok, eğer biz sizinle NATO’da berabersek, eğer biz sizinle dünyada NATO’da bu birlikteliğimizi sürdüreceksek bize samimi davranacaksınız. Teröristlerin yanında yer almayacaksınız, eğer yer alacaksanız bizim yanımızda yer alacaksınız" dedi.

"Vicdansızlara bak ya, çakı yokmuş ellerinde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu masumların kanı Irak’ta veya Suriye’de hangi isimle faaliyet gösteriyor olursa olsun terör örgüne sahip çıkan, destek veren, sempati sergileyen herkesin eline bulaşmıştır. Bu sözüm kendi ülkelerinde elinde çakı olan herhangi birisini bile potansiyel terör tehdidi olarak görenleredir. Diyor ya Parlamentoda uzantıları, ‘ellerinde çakı bile yok’ diyor ya. Vicdansızlara bak ya, çakı yokmuş ellerinde! Bomba var, her türlü silah var, ama çakı yok." açıklamasında bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 vatandaşın katledilmesinin terör örgütünün ilk katliamı da olmadığını dile getirerek, terör örgütünün 1984 yılından bu yana sivil ve silahsız insanlarla yönelik gerçekleştirdiği terör eylemlerinden bazılarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nin katliamları karşısında Batılı ülkelerin tavrını eleştirerek, "Bir insanın ölümü trajedidir, 1 milyon insanın ölümü ise istatistiktir, diyen bir zihniyet olduğunun da farkındayız. Refahını ve güvenliğini sömürü, kan, gözyaşı üzerine kurmuş bir dünyaya kendi hassasiyetlerimizi kabul ettirmenin güçlüğü bizi yolumuzdan alıkoymadı." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Darbelerin, vesayetin, siyasi ve sosyal krizin Türkiye’sinden millî irade eliyle yönetim sistemini değiştiren, yeni sivil anayasasını konuşup tartışabilen bir Türkiye’ye geldik" sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nin ne bölge insanıyla, Türkiye ile ve evrensel insani ve ahlaki değerlerle ilgisi kalmadığını kaydederek, "Terör örgütünün başını tamamen ezmek boynumuzun borcu hâline gelmiştir. Parasını veren herkesin tepe tepe kullandığı bir kiralık katiller sürüsüne dönüşen bu terör örgütünün son mensubunu da etkisiz hâle getirene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz, inşallah o günler yakındır. Terör örgütü PKK’yı sınırlarımız içinde bitme noktasına getirdik, Irak sınırımız boyunca teröristleri kıskaca alıyoruz." açıklamasında bulundu.

Teröristler için artık Kandil’in, Sincar’ın, Suriye’nin güvenli olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ve bir gece ansızın her yerde teröristlerin tepesine binebilecek güce, imkana ve kararlılığa sahibiz. Bir daha söylüyorum, teröristler güvendikleri dağlara birer birer kar yağdığını bilmelidir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’taki bölgesel ve merkezî yönetimle terör örgütünü tamamen bitirmek noktasında mutabık olduklarını, Suriye’deki Arap, Kürt, Türkmenleri PKK'nin boyunduruğundan kurtaracak yeni stratejiler geliştirdiklerini bildirdi.

"Gelin bu kiralık katiller ordusundan bir an önce kurtulunuz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nın içindeki kandırılmış gençlere seslenerek, şöyle devam etti: "Gelin bu kiralık katiller ordusundan bir an önce kurtulunuz. Anneleriniz, babalarınız, kardeşleriniz sizleri Diyarbakır’daki o çadırda bekliyor, gelin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti samimi pişmanlık göstererek kendisine gelen her vatandaşına şefkatle muamele etmektedir, sizden önce gelenlere sorarsanız bu gerçeği öğreneceksiniz. Unutmayın, vakit daralıyor, geç kalmadan kendinizi bu kirli yapıdan kurtarın. Bu vesileyle dünya kamuoyuna bir kez daha açıkça ifade ediyorum, Gara’da yaşanan bu katliamdan sonra artık hiçbir ülke, hiçbir kuruluş, hiçbir yapı ve kişi Türkiye’nin Irak ve Suriye harekâtlarını sorgulayamaz, eleştiremez, karşı duruş sergileyemez, çünkü bu katliamı yapanlar güçlerini ve cesaretlerini bugüne kadar kör bir Türkiye düşmanlığıyla terör örgütüne destek verenlerden almaktadır. Bölücü terör örgütü sınırlarımız dibinde masum insanlarımızı katlederek canımızı yakarken, binlerce kilometre öteden burayla ilgili kesilen ahkâmların artık nezdimizde karşılığı kalmamıştır. Bundan sonra herkesin önünde iki yol var, ya Türkiye’yle birlikte hareket teröre karşı ‘ama’sız, ‘fakat’sız, ‘lakin’siz tavır alacaklar ya da bu eli kanlı terör örgütünün her cinayetinin ortağı olarak önce vicdanlarda, ardından uluslararası platformlarda hesap verecekler." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir