• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
Van'da 2'nci dönem ders zili çaldı yüz yüze eğitime başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yemlice Mahallesi'nde bulunan Şehriban Sami Yıldırım İlkokulunda düzenlenen programa, Tuşba İlçe Kaymakamı Furkan Duman, YYÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihni Merey, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okunan İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Tuşba İlçe Kaymakamı Furkan Duman, "Öğrencilerimizle yüz yüze, diğer kademe öğrencilerimizle online olarak yeni döneme başladık. Önce uzaktan eğitim ardından ara tatil derken öğrenciler üç ayı aşkın süredir okullarından ayrıydı. Köy okulları ve anaokullarında yüz yüze eğitimin başlamasıyla hasret sona erdi. Bu hafta itibarıyla Tuşba ilçemize bağlı tüm köylerdeki öğrencilerimizi okullarına kavuşturmanın ve gülümsemelerine şahit olmanın mutluluğu içerisindeyiz. İkinci yarıyılın tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Ne internet ne başka platformlar öğretmenin ve okulun yerini tutamaz"

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu ise, "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. İnşallah sağlıklı ortamlarda ve bu hastalığın tamamen ortadan kalktığı bir dönemi hep beraber görmüş olacağız. 11 aydır okullarımızdan uzağız ve bu 11 aylık süre içerisinde biz evlerimizde uzaktan eğitim yaptık, canlı derslere katıldık ve bazen katılabildik bazen de katılamadık. İnternetimiz oldu, başka platformları denedik ama şunu anladık ki hiçbir şey öğretmenin ve okulun yerini tutmuyormuş. Öğrencilerimiz öğretmenlerinin kıymetini anlayarak bundan sonra okula gelecekler." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir