• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
İran: UAEA'nın gizli bilgilerinin korunması uzun süredir önemli bir sorun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

uaeaaaaİran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEA) nezdindeki temsilcisi Kazım Garipabadi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın iç düzenlemeleriyle ilgili konularda gizli bilgilerin korunmasının uzun süredir önemli bir sorun olduğunu belirtirken, ayrıca Ajansın gizli bilgilerine yetkisiz erişimin, Ajans ile İran arasında son 20 yıldır en önemli sorunlardan olduğunu söyledi.

Garipabadi, "Geçtiğimiz 20 yılda, İran'ın gizlilik yükümlülüklerinin yerine getirilmemesine ilişkin endişeleri, bunların henüz düzgün bir şekilde ele alınmadığı defalarca hatırlatıldı. Medyaya bilgi sızdırılması genellikle ülkeler tarafından yapılır, ancak şüphesiz, Ajans, gizli bilgilerin korunmasından sorumludur ve endişeleri gidermek veya statükoyu gözden geçirmek için politikalar, planlar ve süreçler oluşturmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Garipabadi ayrıca, "İran'ın çeşitli alanlardaki geniş kapsamlı nükleer faaliyetleri ve Ajans'ın İran'daki kapsamlı doğrulama faaliyetlerinin yanı sıra, Ajans tarafından doğrulama faaliyetlerinin sonuçları hakkında hazırlanan ayrıntılı raporlar, ticari zararlarla ilgili gizli bilgilerin ifşa edilmesi nedeniyle, teknoloji ve endüstri ve ülke için güvenlik tehditleri de oluşturacaktır." dedi.

Garipabadi, İran'ın UAEA'ya gönderdiği mektubun içeriği ile ilgili olarak, "Bu mektupta, çeşitli belgelere göre gizli bilgilerin korunmasına ilişkin UAEA'nın yasal sorumluluklarını listeleyerek, İran'ın ilgi alanları altı alanda tanımlanmıştır." vurgusunu yaptı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir