• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
`Öğrenciler mutlaka kitap okumalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Milli Eğitim Müdürlüğü, Van merkezdeki ortaokul ve liselerde eğitimlerine devam eden öğrencilerle Van`da kitapları yayınlanan şair ve yazarları bir araya getirdi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, öğrencilere kitap okumayı tavsiye ederek, "Her gün bir kitap okumaya çalışın. Olmuyorsa her hafta okuyun. O da olmuyorsa mutlaka ayda bir kitap okuyun bari" diye konuştu.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen `Yazarlarımız Öğrencilerimizle Buluşuyor` Projesi kapsamında Van`da bulunan şair, yazar ve ozanlar okullarda öğrencilerle buluşmaya başladı. İlk program Selahaddin Eyyübi Lisesi`nde start aldı. Öğrencilerle bir araya gelen Şair-Yazar Müştehir Karakaya, Gazeteci-Şair Bişar Ulutaş ve Ozan Kazım Gülle, eserlerini okumanın yanı sıra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

"Ancak okuyarak ufkunuzu geliştirebilirsiniz"
Program öncesi açılış konuşması gerçekleştiren Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, eğitim seviyesini belirlemede okumanın büyük bir etken olduğunu söyleyerek, "Bizim en büyük amacımız Van`da bulunan yazar-şairleri sizlerle bir araya getirip, sizin de bir gün yazar-şair olabilme özgüveninizi kazandırmaktır. Sevgili öğrenciler inanın kitap okumak sizlerin ufkunuzu genişletecek ve sizler birçok işinizde çok daha başarılı olabileceksiniz. O yüzden ben sizlere günde bir kitap okumaya gayret etmenizi istiyorum. Eğer olmadıysa, fırsat bulamıyorsanız bari haftada bir kitap okuyun. O da olmuyorsa mutlaka ayda bir kitap okuyun. Bugün Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerçekleştirdiğimiz bu proje ile Van`daki yazar, şair ve ozanları siz öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bugün sizlerle bir araya gelen Şair ve Yazarımız Müştehir Karakaya, hem ilimizde, hem bölgemizde, hem de ülke genelinde tanınan bir şairimizdir. Ben kendisiyle çok daha önceden tanışıyorum. Sizler de inşallah Müştehir Karakaya`dan güzel şeyler öğrenirsiniz. Yine gazeteciliğiyle tanıdığınız, aynı zamanda şiirleri olan Bişar Ulutaş aramızda. Kendisi hem şiirlerinden okuyacak, hem de sizlerin okuması gereken kitaplardan örnekler verecektir. Aynız zamanda bugün üçüncü konuğumuz Ozan Kazım Gülle. Ozanımızın okuyacağı türkülerle bu programa renk katmayı düşündük. Umarım güzel bir program olur" diye konuştu.

 

"Filistinli eziliyorsa ben Filistinliyim"
Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, başka bir toplantı nedeniyle programdan ayrılacağını belirterek, plaket takdimi yaptıktan sonra, program başladı. İlk olarak söz alan Şair-Yazar Müştehir Karakaya, uzun süre İstanbul Cağaloğlu`nda şiirle hemhal olduğunu, bugüne dek çok sayıda kitap yazdığını, iyi yazmanın aslında iyi okumak olduğunu belirtti. Karakaya, kendi yazdığı şiirlerden de okuyarak, öğrencilere birçok yazarın kitaplarının okunması gerektiğinden söz etti. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Karakaya, `şiirlerinizde kimliksizlik ifadeleri çok fazla, niçin?` sorusunu, `Bizler sürekli ezilen ırklardanız. Bizim belli bir ırkımız yoktur. Sudanlı eziliyorsa ben Sudanlıyım. Iraklı eziliyorsa Iraklıyım. Filistinli eziliyorsa ben Filistinliyim` şeklinde yanıtladı.

 

Daha sonra söz alan Gazeteci-Şair Bişar Ulutaş, küçük yaşlardan itibaren şiir yazdığını, bir şiir kitabı olduğunu söyleyerek kendi yazdığı birkaç şiiri okudu. Öğrencilerin okuması gereken kitaplardan örnekler veren Ulutaş, gerçeklikle alakası olmayan kitapların etkisinde kalınmaması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

 

Program Ozan Kazım Gülle`nin okuduğu türkülerle sona erdi. (Fırat Arslan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir