• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Hikmetyar: Silah dolu konteynerler Taliban'a karşı savaşmış savaş ağalarına dağıtılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sovyet güçlerinin geri çekilmesinin 32'inci yıldönümü münasebetiyle düzenlenen bir etkinlikte konuşan Hizb-i İslami lideri Gülbeddin Hikmetyar, Afgan hükümetini Hizb-i İslami liderlerini serbest bırakmamakla suçlayarak "hükümetin taahhütlerini yerine getirmemesi halinde Cumhurbaşkanlığı Sarayını çevreleyen geniş bir protesto düzenlemekle" tehdit etti.

"ABD'nin, askerlerini Afganistan'dan çekmesi dışında hiçbir seçeneği veya alternatifi yoktur"

Eylül 2016'da Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile barış anlaşması imzalayan Hikmetyar, Taliban'a karşı milisler oluşturmak için ülkeye silah ithal edildiğine dair kesin bilgilere sahip olduğunu söyledi.

ABD ve Afgan hükümetinin Taliban'a karşı mücadelesinde "başarısız" olduklarını söyleyen Hikmetyar, "Silah ve silah dolu konteynerler Afganistan'a getiriliyor ve daha önce Taliban'a karşı savaşmış savaş ağalarına dağıtılıyor" ifadesini kullandı.

Etkinliğe katılanlardan bazıları konuşmalarında Taliban'ı desteklerken Afgan Başkanlık Sarayı Taliban'a desteği suç olarak nitelendirdi.

Hizb-i İslami üyesi Gül Mücahid: "Boş mideyle savaşan ve 160 bin NATO kuvvetini mağlup eden az sayıdaki Taliban'ın savaşı, Afganistan halkı için de bir gururdur."

Laik ve komünistlerin ülkeye kâfir güçler getirdiği ve bunun da cihadın bugüne kadar devam etmesine vesile olduğu dile getirilen konuşmada görevdeki hükümetin dünyadaki "en yozlaşmış" hükümet olduğu kaydedildi.

Hikmetyar, "Anlamıyorsanız, bu hareketin görevden alınmanızla sonuçlanacağından emin olun." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir