• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
38 yıllık evli çiftten "evlilik sırları"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlisli Kadınları Koruma ve Kaynaştırma Derneği üyeleri son zamanlardaki boşanmalara ve şiddete dikkat çekmek amacıyla eski çiftlerin yeni çiftlere tavsiyelerde bulunması amacıyla bir program düzenledi. Düzenlenen program kapsamında 55 yaşındaki Binevş ve 60 yaşındaki Nazmi Irmak çiftinin evine giderek hem evliliklerinin 38'nci yılını kutladılar hem de yeni çiftlere mutluluklarının sırlarını paylaştılar.

 

Son zamanlarda artan boşanmaların birçok sebebi olduğunu, en önemli sebeplerden birinin de sosyal medya, TV programları, maddi geçimsizliğe karşı sabırsızlık olduğunu dile getiren Irmak çifti, her türlü zorluğu çiftlerin birlikte aşması gerektiğine vurgu yaptılar.

7 çocuklarından 4’ünü evlendirdiklerini ifade eden Nazmi Irmak, birçok çiftin de büyüklerin tavsiyelerine uymamasından ayrıldıklarını dile getirdi.

Sevgi ve saygının olduğu yerde huzurun da olacağını belirten Nazmi Irmak "Şimdi yeni evlenen çiftler mutluluğu ekonomide arıyor. Sosyal medyadan, internet üzerinden tanışıyor, sabahtan akşama kadar televizyonun karşısında oturuyorlar. Evlendikten kısa süre sonra anlaşamayıp ayrılıyorlar. Oysaki, başta büyüklerinin tavsiyelerini dinlemelerini istiyorum. Evlerinde kuru ekmek de olsa bunu dışarıya yansıtmamalarını tavsiye ediyorum. Her şeyden önemlisi birbirlerine olan saygılarını ve sevgilerini kaybetmesinler diyorum. Hamdolsun Müslümanız. Aç olsak bile şükreder, ibadetlerimizi yaparız. Tek gözlü odada yaşıyoruz." dedi.

"Son zamanlarda artan boşanmalar bizleri üzüyor"

Kadınları Koruma ve Kaynaştırma Derneği Başkanı Hatıra Serkehni ise amaçlarının yeni çiftlerin boşanmalarının önüne geçmek, özellikle uzun yıllar evli kalan çiftleri ziyaret ederek, yeni çiftlere tavsiyelerini ulaştırmak olduğunu söyledi.

Bitlis’te son aylarda ciddi rakamlara ulaşan boşanmaların birçoğunun yeni çiftlerin birbirlerini iyi tanımamalarından ve aile büyüklerini dinlememelerinden kaynakladığını belirten Serkehni, şunları söyledi:

"Bizlerin amacı 38 yıllık olan çiftimizin yeni genç çiftlerimize mutlulukları hakkında bir mesaj vermelerini sağlamaktır. Şu an evlenen gençlerimizin çoğu boşanmak üzere adliyelere başvuruyor. Burada uzun yıllar evli kalan çiftlerimizin sırrı nedir? Bu mesajı gençlerimize vermek istiyoruz. Bizler dernek olarak ailenin yanında olmak istiyoruz. Son aylarda Bitlis’te de aşırı derecede boşanma davası açan çiftlerimiz olmaya başladı. Buna üzülüyoruz. Neden boşanmalar bu kadar arttı? Bunu merak ediyoruz. Eski çiftlerimizin yeni çiftlere örnek olmasını tavsiye ediyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir