• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
Batman`da madde bağımlılığı toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Madde Bağımlılığı ile mücadele kapsamında kurumların etkin koordinasyonunu sağlamak, sivil bilincin ve duyarlılığın artırılması amacıyla toplanan İl Madde Bağımlılığı İle Mücadele Koordinasyon Kurulu 7. toplantısını yaptı.
 
112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen İl Madde Bağımlılığı İle Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısına Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman Üniversitesi üyeleri, tüm kamu kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.
 
Toplantıda "Madde Bağımlılığı İle Mücadele Komisyonu" ve "Sokakta Çalışan Çocukların Rehabilitasyonu" Komisyonlarının yapmış olduğu çalışmalar hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi.
 
Gerçekleştirilen toplantıda, Madde Bağımlılığı İle Mücadele Komisyonunda görevli üyelerin daha iyi hizmet verebilmeleri için yurt içinde ve yurt dışında eğitim almaları, özellikle yurtdışında gerçekleştirilecek eğitimden sonra, teknik bir rapor hazırlanması ve raporun bölgede bir rehabilitasyon merkezinin açılabilmesi için ilgili bakanlıklara gönderilmesi kararlaştırıldı.
 
Toplantıda, Batman Belediyesi tarafından tespit edilen ve çoğunlukla madde kullanımına müsait yerler olarak bilinen 127 metruk yapıdan, Batman Belediyesi ve Özel İdare işbirliğince 70`inin yıkıldığı belirtildi. Kurulda kalan diğer metruk yapılarında biran önce yıkılması kararı alındı.
 
Kurulda, Batman`da bulunan internet kafelerin denetiminin sıklaştırılması ve ruhsatsızlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılması kararlaştırıldı.
 
Toplantıda ayrıca sayıları hızla artan Suriye uyruklu dilenci çocuklarında madde bağımlılığı ve diğer asayiş suçları açısından risk oluşturduğu, bu konu üzerinde durulması gerektiği belirtildi.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir