• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Guardiola'dan İlkay Gündoğan itirafı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester City'de forma giyen İlkay Gündoğan, başarılı performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Carragher: "İlkay Gündoğan yılın futbolcusu olacak"

Jamie Carragher, Sky Sports'a yaptığı değerlendirmede, "Görünüşe göre İlkay Gündoğan, Manchester City ekibini şampiyonluğa taşıyacak. Ne sezon geçiriyor ama! Sanırım İngiltere Premier Lig'de yılın futbolcusu olacak. Müthiş bir patlama yaşadı, izlemesi büyük bir zevk" ifadelerini kullandı.

Takımının en golcüsü

30 yaşındaki Türkiye kökenli Alman orta saha oyuncusu, Tottenham'ı 3-0 yendikleri maçta takımının 2 golünü atmış ve Premier Lig'de gol sayısını artırmıştı. İlkay Gündoğan, 11 golle takımının en golcü futbolcusu durumunda. İlkay, toplam 29 maçta 12 gol 2 asistlik katkı verdi.

Ocak ayının en iyisi seçildi

Premier Lig'de ocak ayının en iyi futbolcusu seçilen İlkay Gündoğan, geride bıraktığımız ayda 5 gol atmış ve City'nin zirveye yükselmesinde önemli rol oynamıştı.  Gündoğan, Aralık ayı başından bu yana Premier Lig'de en fazla gol atan oyuncu pozisyonunda.

Guardiola: "Sahte 9 gibi oynayabileceğini söylemiştim"

Bu arada City ekibinin menajeri Pep Guardiola, "Sahte 9 gibi, bir forvet olarak oynayabileceğini defalarca söyledim. Bazı insanlar güldü. Ayın oyuncusu ödülünü kazandı. Şubat ayında da bu şekilde oynamaya devam ederse yine kazanacak. Forvete yakın oynuyor ve ceza sahasına hareketlenmek için inanılmaz bir duygusu var" yorumunda bulundu.

KAYNAK: AJANSSPOR

Bu haberler de ilginizi çekebilir