• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...

Fazla mesai uygulamasına Kamu İktisadi Teşekkülleri`nde (KİT) çalışanların da dahil edilmesi hususunun Bakanlar Kurulu`nda imzaya açıldığını açıklayan Bakan Çelik, "Fazla mesai ile alakalı çalışmayı çok yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne sunacağız." dedi. Çelik, altı aydan fazla mesai kullanan kurumların personel ihtiyaçlarını ise ayrıca değerlendireceklerini dile getirdi.

Baba ocağı Bursa`da, eski AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Bayram Yıldız`ın cenaze törenine katılan Bakan Çelik, cenaze töreninin ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bakanlık Müsteşarı Fatih Acar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın`la birlikte Merinos`ta yemek yedi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, memurlara fazla mesai müjdesi verdi. Fazla mesai çalışmasında KİT`lerde çalışanların kapsama alınmadığını hatırlatan Bakan Çelik, KİT çalışanların da fazla mesai uygulaması kapsamına alınmasıyla ilgili konunun Bakanlar Kurulu`nda imzaya açıldığını açıkladı. Fazla mesaide altı ayı baz aldıklarını belirten Faruk Çelik şunları kaydetti: "KİT çalışanlarıyla alakalı düzenleme Bakanlar Kurulu`nda imzaların tamamlanmasıyla çok yakın zamanda Meclis`e sunulacak. Meclis`teki komisyonlardaki değerlendirmeler neticesinde KİT`ler kapsam altına alınacak mesaiyle alakalı olarak. Diğerleriyle ilgili 6 aylık süre var. Altı aylık süre içerisinde fazla mesaiyi kurumlarımız kullanabilecekler. Altı aydan fazla yıllık mesaiye ihtiyaç varsa demek ki personel açığı var, onu o çerçevede ayrıca değerlendireceğiz."

"HALKLA BÜTÜNÜZ, DARISI MUHALEFETİN BAŞINA"

Bakan Faruk Çelik, çözüm süreciyle alakalı halkın çok ciddi bir destek verdiğini söyledi. Muhalefet partilerinin de halka inmesini, halkla bütünleşmesini arzu ettiklerini belirten Bakan Çelik, "Dikkat ederseniz Sayın Başbakanımız düzenli şekilde parti yöneticilerimiz halkla iç içe birlikteler. Halkımızın bu büyük önemli soruna, bu kronik soruna büyük bir oranda destek verdiğini biz görüyoruz. Bu destek doğrultusunda çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Darısı muhalefetin başına diyoruz. Halka dönük olmayan muhalefet yalnız iktidar için değil kendisi için de sorundur." diye konuştu.

Kaynak: CİHAN