• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
40 engelli ``Engelleri Aşacak``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesinin SODES kapsamında engelli gençlere yönelik \"Engelli Gençler Sanat Evi\" projesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezinde 1 Nisan tarihi itibari ile başlayacak.

 

Batman Üniversitesinin engellilere yönelik ilk defa gerçekleştireceği bu projede 40 engelli genç, 6 ay boyunca, bedensel ve ruhsal açıdan kendilerini ifade etmeleri konusunda uzman eğitmenler tarafından eğitilecekler.

 

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam`ın talepleri doğrultusunda hayat bulan projede kursa katılan engelli öğrenciler, \"Piyano, Ebru, Resim ve Ahşap Boyama\" gibi sanatsal faaliyetlerin yanı sıra müzik dinletileri, sinema, tiyatro gösterimleri, sergi sunumları, piknik ve gezi aktivitelerine katılmaları sağlanacak.

 

Başvuruların açık olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü ve araştırma görevlisi olan Betül Coşkun, \"Rektörümüz Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam Batman`daki engelli gençler için bir proje hazırlanmasını ve bunun için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Yaptığımız çalışmalar sonucu 26 engelli gencimize ulaşabildik ve yeni müracaatları da bekliyoruz. Engellilere yönelik bu tür faaliyetlerin onların sosyalleşmeleri ve hayata pozitif bakmaları adına büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Proje çalışmalarımızı Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Cereci` nin de katkıları ile hızlı bir şekilde bitirdik. 1 Nisan 2013 itibari ile eğitimlere başlayacağız\" dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir