• DOLAR 32.651
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.56
  • ...
Yıldırım Belediyesinden eğitime katkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Yıldırım Belediyesi tarafından Akçağlayan Mahallesine yaptırılacak olan İmam Hatip Lisesinin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

 

Heykel Valilik binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (BİH-MED) Başkanı Halil Eldemir katıldı.

 

Bursa Valisi Şahabettin Harput, \"Her zaman eğitimin içinde olan Yıldırım Belediye Başkanımız, bu alanda çok değerli katkılar sağlıyor. Kimi zaman arsa temin ediyor, kimi zaman okullarımıza teknik destek veriyor. Bugün de bir okul binasının protokolünü imzalamak üzere buradayız. Akçağlayan Mahallesinde 24 derslikli ve 2 milyon 500 bin maliyetli bir İmam Lisesi Yıldırım Belediyemiz tarafından yaptırılacak. Bu katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum\" dedi.

 

Vali Harput`tan Hayırseverlere Çağrı
Yoğun göç alan illerde derslik ihtiyacı bulunduğunu belirten Şahabettin Harput, \"Genel ve mesleki eğitimde standart derslik ihtiyacımızın karşılanabilmesi için devlet ve millet işbirliği ile çalışıyoruz. Bu protokol bu işbirliğinin en güzel örneklerinden birisi diye düşünüyorum. Bu okuldan mezun olan öğrenciler ülkemizin dört bir yanında önemli hizmetlere imza atacaktır. Yapacakları her türlü hayır da bu işe vesile olanların hanesine yazılacaktır. Buradan hayırseverlerimize protokol yapmak üzere davet ediyorum\" ifadelerini kullandı.

 

Son yıllarda Bursa`da eğitime yatırımların yukarı doğru hızlı bir ivme kazandığını vurgulayarak, hayırseverler konusunda çok şanslı olduğunu belirten BİHMED Başkanı Halil Erdemir, \"Ülkemizin çağdaş eğitim standartlarına ulaşması için fiziki ortamların iyileştirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Göçün fazla olduğu büyük şehirlerde derslik ihtiyacı önemli bir konu olarak görülüyor. Eğitime katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz\" şeklinde konuştu. (Zeki Aras - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir