• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
Alimlerden üç aylar tavsiyesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçinde Recep, Şaban ve Ramazan aylarının bulunduğu üç aylar ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunan Özer, üç aylarda bolca ibadetin yanında çokça tövbe ve istiğfar yapılmasını ve bu ayların her anının en iyi şekilde değerlendirilmesini tavsiye etti.

Özer, halk arasında üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayını kapsayan aylara yarın itibariyle girileceğini anımsattı.

Üç aylarda oruç tutmanın faziletli olduğunu ifade eden Özer, “Üç aylarda, 3 ay üst üste oruç tutmak gibi durum yoktur. Her ayda oruç tutmak sünnettir. Özellikle pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmak elbette sünnettir. Yalnız toplumumuz üç aylara önemli değer vermiştir. Elbette üç aylarda kendi içinde barındırdığı gün ve geceler itibariyle önemlidir.” dedi.

“Allah Resulü üç aylara çok değer vermiştir”

İnsanlığın manevi hayatına ciddi katkıları olabilecek günlere girerken Peygamber Efendimizin üç aylara girilirken yaptığı duasını hatırlatan Özer, “Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve sellem) üç aylara girerken 'Yarabbi bize Recep ve Şaban'ı mübarek kıl, bizi Ramazan'a da ulaştır’ şeklinde dua ederdi. Bu dua ile Allah Resulü'nün bu aylara ne kadar çok değer vermiş olduğunu anlayabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Üç ayları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz”

Üç aylarda dikkat edilmesi hususların olduğunu belirten Özer, ilk olarak, bu aylarda tövbe ve istiğfar edilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Biz dünya meşgalesi içinde iken bazen kendi manevi hayatımızda eksilmeler oluyor ve günahlar işliyoruz. Bu yüzden bu üç aylar bir fırsattır. Bunun yanında üç aylar da bulunan Recep ve Şaban ayları bir nevi Ramazan ayına da hazırlıktır. Bu aylarda manevi anlamda kâr elde edeceğiz. Onun için Recep ve Şaban'ı Ramazan'a giriş için bir hazırlık olarak ele alıp o şekilde bakmalıyız. Günahlarımızdan tövbe ederek ibadetimizi artırarak Kur'an-ı Kerim'i okumalı ve Ramazan'a girdiğimiz andan itibaren bunları en üst seviyede yaşamalıyız.”

Üç aylarda Kadir Gecesi gibi birçok mübarek gecenin bulunduğunu anımsatan Özer, "Bu geceler her ibadette binlerce kat sevabın verildiği gecelerdir. Bu manada üç ayları değerlendirmeli, Ramazan'a sağlam, temiz ve hazır bir şekilde girmeliyiz." diye belirtti.

“Maddi tedbirler alınırken manevi tedbirler ihmal ediliyor”

Dünyayı sarmalayan Coronavirus salgın için üç aylarda bol bol dua edip dersler çıkartılmasını tavsiye eden Özer, “Bu hastalıktan kurtulmak için maddi tedbirler alınmaya çalışıyor. Ama manevi tedbirler ihmal ediliyor. Malum her musibet Allah'ın iradesi ve emri olmadan mümkün değildir. Onun için eğer bir bela gelmişse bizim günahlarımızın ve hatalarımızın büyük bir katkısı vardır. Bu musibetin kalkması için de bizim günahlardan ve hatalardan tövbe etmemiz lazım. Üç aylarda Coronavirus belasından Allah'a döndüğümüz takdirde O'nun merhametiyle kurtuluruz.” şeklinde konuştu.

“Yoksullara maddi infakta bulunmalıyız”

İslam coğrafyasında ciddi anlamda yoksulluk, savaş ve muhaceratın olduğuna dikkat çeken Özer, Müslümanların maddi açıdan birbirine destek olmasını tavsiye ederek şöyle devam etti:

"Ümmetin zenginleri Ramazan ayında mecbur verilmesi gereken fitre ve zekatların haricinde de yoksullara maddi infakta bulunmalıyız ki Allah-u Teala bize merhamet eylesin. Allah Resulü, 'yeryüzündekilere merhamet edin ki gökyüzündeki kudretiyle Allah-u Teala size merhamet etsin’ buyuruyor. Yani biz Allah'ın merhametine nail olmak için mutlaka insanlara infakla ve sadakayla yardımda bulunmalıyız.” (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir