• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
İngiltere Büyükelçisi Midyat`ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Gezi ve temaslarda bulunmak üzere Midyat`a gelen İngiltere`nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Kaymakam Oğuzhan Bingöl tarafından Kaymakamlık binası girişinde karşıladı.

 

Kaymakam Bingöl, Midyat`taki temasları sırasında ilk olarak kendisini ziyaret eden Büyükelçi Reddaway ile bir süre baş başa görüştü. Midyat Kaymakamlığı`nda basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

 

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Kaymakam Bingöl tarafından İngiltere Büyükelçisine, Süryani ustalar tarafından yapılan telkari işlemeli, ay yıldız simgeli gümüş masa kalemi hediye edildi.

 

Reddaway ise Kaymakam Bingöl`e porselen işlemesi hediye etti.

 

Yapılan görüşmenin ardından Kaymakam Bingöl ve Büyükelçi Reddaway tarafından gazetecilere, ziyarete ilişkin bilgi verildi.

 

Kaymakam Oğuzhan Bingöl`ün kendisini dostça karşılamasından ve misafirperverliğinden dolayı büyük bir sevinç yaşadığını belirten Büyükelçi Reddaway, ilk defa Midyat`a geldiğini ve sıcak bir ilgiyle karşılandığını söyledi.

 

\"Mor Gabriel Manastırı davasını görüştük\"
Midyat`ta yaşayan Süryaniler`in durumu ile ilgili Kaymakam Bingöl ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Büyükelçi Reddaway, \"Bu konu ile ilgili hükümet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile görüşmek üzere Midyat`a geldim. Mor Gabriel (Deyrul-umur) Manastırı`nın halen devam eden mahkeme sürecini Kaymakam bey ile görüştüm. Kaymakam`ın var olan sorunun çözümü noktasındaki büyük çabalarından ve samimiyetinden çok etkilendiğimi söylemek istiyorum. Uluslar arası toplumda bu sorunun çözümünün çok büyük önem taşıdığını da Kaymakam beye aktardım\" şeklinde konuştu.

 

Reddaway, Türkiye`nin AB`ye katılım sürecini desteklediklerini belirterek, bu katılımın hem Türkiye hem de AB için faydalı olacağının bilinmesini gerektiğini ifade etti.

 

Kaymakam Bingöl ise, Reddaway`ı Midyat`ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti anlatarak, ziyaretin verimli geçtiğini vurguladı.

 

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Midyat Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Tevfik Baysal ve Metin Kutlu ile bir araya gelen Reddaway, Midyat`a ilişkin bilgiler aldı. Büyükelçi Reddaway, daha sonra beraberindekilerle birlikte Midyat`tan ayrıldı. ( Mehmet Sait Başaran - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir