• DOLAR 32.559
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2430.822
  • ...
İkranur'un ölümünde 'çelişkili ifadeler' veren aile üyeleri gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Giresun'un Bulancak ilçesinde evinin yakınlarındaki bahçede otlayan büyükbaşlara bakmaya giden ve kaybolduktan 3 gün sonra derede cansız bedeni bulunan İkranur Tirsi’nin akrabaları 'çelişkili ifade verdikleri' gerekçesiyle gözaltına alındı.

27 Haziran 2020'de Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı İcilli köyünde, evinin yakınındaki bahçede otlayan büyükbaşlara bakmaya giden ve kaybolduktan 3 gün sonra evinden 7 kilometre uzaklıktaki Salman mevkisi Adaköy deresinde cansız bedeni bulunan 7 yaşındaki İkranur Tirsi’nin ölümüne ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

'ÇELİŞKİLİ İFADELER' VEREN AİLE ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği'nden (UCİM) Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şule Aksakal'ın Artı Gerçek'e verdiği bilgilere göre; Tırsi'nin büyüdüğü evde yaşayan dede Niyazi Tırsi, amca Sinan Tırsi, halaları; Sedef, Sinem ve Ayşe Tırsi, dedenin erkek kardeşi ile babaannesinin yeğeni Akın Tırsi, 'çelişkili ifadeler' verdikleri gerekçesiyle eş zamanlı olarak gözaltına alındı.

Giresun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınan kişilerin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Aksakal, Bulancak Savcılığı'nın soruşturmayı detaylıca ele alarak devam ettirdiğini aktardı.

20 KİŞİDEN DNA ÖRNEĞİ ALINMIŞTI

İkranur Tirsi’nin ölümüyle ilgili cinayet şüphesi üzerine Bulancak Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan çok yönlü soruşturmada ön otopsi raporunda travmatik bulguya rastlanılmamıştı. Tırsi'nin kesin ölüm raporunun hazırlanması için Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmiş ve Temmuz ayında 20 kişiden DNA örneği alınmıştı. DNA örneği alınmasına ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini belirten baba Serdar Tırsi yaptığı açıklamalarda iki şüphelinin olduğunu ancak kimsenin gözaltına alınmadığını söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir