• DOLAR 32.576
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2491.14
  • ...
​Diyanet-Sen’den Hazreti Muhammed'e maksadı aşan çirkin benzetmeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, Hukukçu Prof. Dr. Osman Can’ın Halk TV’deki programda Hazreti Muhammed'e yönelik hadsiz benzetmeye tepki gösterdi.

Güldemir, "Peygamberler Allah’ın elçileridir. Yüce Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara tebliğ etmek için gönderilmişlerdir. Sırf Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ve halkımızın oyları ile seçilen bir Cumhurbaşkanını eleştirmek için böyle bir benzetme yapmak kimsenin haddi değildir. Her önüne gelen bu milletin kutsallarına bu şekilde saldıramaz. Milli manevi değerlerine saygı duymayanlara bu millet her zaman haddini bildirmiştir, bildirmeye de devam edecektir. Milletin oyuna, tercihine hatta Peygamberine dil uzatanlar bunun hesabını verecekler." ifadelerini kullandı.

Osman Can’ın Anayasa Hukukçusu olduğunu hatırlatan Güldemir, "Sayın Can, keşke bu tür gereksiz, maksadı aşan benzetmeler yaparak milletimizi üzmek yerine yeni anayasaya çalışmalarına katkı sunmak için çalışsa daha isabetli olur diye düşünüyorum." dedi.

Ne olmuştu?

Hukukçu Prof. Dr. Osman Can,  Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programında, yeni anayasa çalışmaları ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemini eleştirmek için “Cumhurbaşkanı şu an kraldan, Osmanlı padişahlarından daha yetkilidir. Kim olursa olsun, Peygamberi getirseniz öyle bir pozisyona, meleği getirseniz iblise, şeytana dönüşür." şeklinde ifadeler kullanmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir