• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
İbadetlerin arttırıldığı bolca tövbelerin edildiği "Üç Aylar"ın heyecanı yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam âlemi; Hazreti Muhammed'in, "Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur." dualarıyla karşılamış olduğu ve "Üç Aylar" diye bilinen, İlahi rahmetin coştuğu, mağfiret ve arınma mevsimine ulaşmanın sevinç ve heyecanını yaşıyor.

Halk arasında "Üç Aylar" diye ifade edilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının önemi ile ilgili konuşan Doğrusever, bu ayların Müslümanlar için bir fırsat olduğunu, bu ayların daha çok ibadetle ve tövbe ile geçirilmesi gerektiğini belirtti.

"Allah'ın kullarına ne kadar şefkatli ve merhametli olduğunu göstermek için kimi ayları, kimi günleri mübarek kılmıştır." diyen Doğrusever, işte o aylardan olan ve 3 aylar olarak biline Recep, Şaban ve Ramazan aylarını gölgesinin üzerimize düştüğünü ifade etti.

Doğrusever, "Allah (Celle Celaluhu) Tövbe Suresi'nin 36'ncı ayetinde söyle buyurmaktadır: 'Şüphesiz Allah'ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. İşte bu, Allah'ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin. Fakat Allah'a ortak koşanlar sizinle nasıl topyekûn savaşıyorlarsa, siz de onlarla topyekûn savaşın. Bilin ki Allah, kendine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir." Bizler kendi nefislerine zulmeden Allah'ın kullarıyız. Mümin kullar olarak Cenab-ı Allah'a daima muhtaç olan insanlarız. Allah Recep,  Şaban ve Ramazan aylarını bizlere bu nedenle sunuyor." ifadelerini kullandı.

DİVA-SEN Yönetim Kurulu Üyesi Musa Doğrusever

"Bu aylarda daha çok tövbe ve istiğfar etmeliyiz"

Bu aylarda daha çok tövbe, daha çok istiğfar ve daha çok ibadet etmek için daha fazla önem gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Doğrusever, konuşmasına şu şekilde devam etti:

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir hadislerinde Recep ayında oruç tutan müminin bağışlanacağını bizlere bildiriyor. 'Cennette öylesine köşkler vardır ki bu köşkler Recep ayında oruç tutanlar içindir' diye buyurmaktadır. İnşallah bizler de yarın 3 ayların ilki olan Recep ayına kavuşmuş olacağız. 3 ayların ilk ayı olan Recep ayında Müslümanların ibadetlerine, taat ve tövbelerine daha fazla hassasiyet göstersinler.

"Allah'a hakkıyla kulluk etmek için bu günleri fırsat bileceğiz"

"Bizler bu dünyaya sadece yemek yemeye, içmeye değil, aynı zamanda kulluğumuzun gereği olan ibadetleri yapmaya geldik." diyen Doğrusever, "Özellikle insanların evlerine kapandığı ve salgın sürecini yaşadığımız bu zor zamanlarda insanların, fırsat bilerek 3 aylarda Kur'an-ı Kerim'i biraz daha fazla okumalarını istiyorum. Kur'an mealini okuyup tefekkür etmek ve çocuklarımızla birlikte evlerimizde cemaatle namaz kılıp sohbet etmeye muhtacız. Böylesi bir dönemde belki de Allah, başımıza böyle bir musibeti vermiş olabilir. Bizler de bunu idrakinde olup inşallah en kısa zamanda hem bu salgın hastalığının başımızdan gitmesi için bolca dua edeceğiz hem de Cenab-ı Allah'a hakkıyla kulluk etmek için bu günleri fırsat bileceğiz. Bu 3 ayların tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Rabbimden diliyorum." şeklinde konuştu.

Doğrusever, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in "Ya Rabbi! Receb ve Şaban'ı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazan'a eriştir." duasıyla konuşmasını sonlandırdı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir