• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
Camileri gezecek turistlere yeni uygulama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Türkiye`ye gelen turistlerin başlıca ilgi gösterdiği yerlerden biri de tarihi camiler oluyor. Bu kapsamda genelde uygun kıyafetlerle camiye girmeyen turistler, cami cemaati tarafından tepkiyle karşılanıyordu. Turistlerin en çok gezdiği yerlerin başında Sultanahmet Camisi yer alıyor. Cami imamı İshak Kızılaslan, turistler, girişe konulacak kıyafetleri giyerek camiye girecek. Tasarım konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Kızılaslan, tek parça ve önden fermuarlı kıyafete kadınlar için şal ekleneceğini, ayrıca akustiği bozulan caminin ses düzeninin Kabe`nin ses sistemini yapan firma tarafından yenileneceğini belirtti.

 

İshak Kızılaslan, ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle camide oluşan koku problemine karşı da bazı tedbirlerin alındığını ifade etti. Bu kapsamda camide özel bir naylon sistemi kullanılacak. Sistemin halıya zarar vermediğini, namaz kılanlar için rahatsız edici bir yanının bulunmadığını anlatan Kızılaslan, cemaatin rahatsız olmaması için bütün hassasiyetin gösterildiğini kaydetti.

 

Kiliselerde de kurallar var
Bu arada, camiye gelen turistler de kıyafet konusunda uyarıları dikkate alıyor. Almanya`dan gelen bir turist, cami çevresindeki uyarılarla kıyafetini kurallara göre belirlediğini söyledi. Kendi ülkesinde de kiliseye giderken kıyafet konusunda kuralları dikkate aldıklarını belirten Alman turist, uygulamayı yadırgamadığını ifade etti.

 

Öte yandan, yeni uygulamalardan biri de Cuma günü gelen turistlere yönelik. Cuma saatinden iki saat önce camiye turistler alınmayacak. Turistler, Cuma namazı sonrasında yeniden camiye girebilecek. (M.Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir