• DOLAR 32.532
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2492.552
  • ...
SON DAKİKA
Ağrı’da okullar yüz yüze eğitime hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İlk etapta yüz yüze eğitimin başlayacağı köy okullarındaki hazırlıkları yerinde kontrol eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, merkeze bağlı Aslangazi (Qazi) köyüne de bu kapsamda ziyarette bulundu.

Okulların yeniden açılıyor olmasını veliler ve öğretmenler ile birlikte heyecanla karşıladıklarını, internet alt yapısının yetersizliği nedeni ile köylerde bulunan öğrencilerin derslerinden daha fazla geri kalmamaları için okulların açılmasının olumlu bir adım olduğunu kaydeden Tekin, salgına karşı bütün tedbirleri de aldıklarını söyledi.

 

"Tüm okullarımızda hazırlıklarımızı tamamladık"

Velilere sık sık bilgilendirmelerde bulunmayı ihmal etmediklerini belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sayın Bakan'ımızın da çağrısıyla 15 Şubat tarihi itibari ile birleştirilmiş sınıflar dahil olmak üzere köy ve benzeri seyrek nüfuslu bölgelerde tüm okul kademelerinde, tüm düzeylerde anaokullarımız ve özel okullarımız dahil olmak üzere tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlıyoruz. Biz de özellikle bu hafta tüm okullarımızda hazırlıklarımızı tamamladık. Ziyaretlerimizi yaptık, öğrencilerimizin ihtiyaçları olan maske, dezenfektan gibi ihtiyaçlarımızı giderdik. Şu anda bütün okullarımız eğitim, öğretime hazır. Malum kış ayındayız, bu sebeple okul bahçelerimizde yoğun bir şekilde kar temizliği yapılıyor. Valiliğimizde bize bu konularda desteklerini esirgemiyor. Şu anda herhangi bir eksiğimiz yok. İnşallah 15 Şubat'ta sağlıklı bir şekilde okullarımızı açmayı planlıyoruz. Bu kapsamda velilerimizle de toplantılarımızı yaptık, video konferans yöntemi ile. Bu toplantılarımız devam ediyor. Öğretmenlerimizle toplantı ve bilgilendirmelerimizi yapıyoruz. Köy okullarımızda mevcutlarımızın az olması bizim elimizi güçlendiriyor.

"Ağrı’ya 13 bin tablet gönderildi"

"Özellikle köylerde internet alt yapısının yetersiz olması nedeni ile sorun yaşayan veliler ve öğrenciler için okulların açılıyor olması onlar kadar bizleri de memnun ediyor." diyen Tekin, "Malum dezavantajlı bir bölgede olmamız sebebi ile internet erişim noktasında sıkıntı yaşandığı için eğitim öğretimin de açılmış olması Ağrı özeli için söylüyorum büyük bir şans oldu. Şu an ayrıca Bakanlığımız tarafından yaklaşık 13 bin tablet gönderildi. Bunların içerisinde internet kartı da var. Biz bunların dağıtımını da gerçekleştirdik. Bunun yanında hayırseverler tarafından bize gönderilen 200-250 tableti dağıttık. Tabi ki burada en büyük problem internet altyapısı. Bu sebeple okulların yüz yüze açılmış olması isabet oldu. Ayrıca bu durum karşısında da çok heyecanlıyız. Hem biz hem öğrencilerimiz, velilerimiz çok heyecanlıyız. 15 Şubat'ı herkes gibi biz de iple çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

Köy okulundaki hazırlıklarda çalışanlara yardım etmek için gelen velilerden Musa Yıldırım ise şunları söyledi:

"Yaklaşık bir yıldır bu hastalık yüzünden okulların kapalı olması çocuklarımızı ve bizi oldukça mağdur etmişti. Ama önümüzdeki hafta okulların açılıyor olması bizi sevindirdi. Bugün İl Milli Eğitim Müdürümüz köyümüzde okulumuzu ziyaret etti. Gerekli hazırlıkları kontrol etti, biz de veliler olarak öğretmelerimiz ve personelimize yardımcı olduk. Bu konuda elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Okulların açılıyor olması bizi ziyadesi ile mutlu etti. İnşallah bu hastalık bir an önce biter hem okullarımız ve hem de hayatımız normale döner." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir