• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Herzliya Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Amerika ve israil’in seçimlerinden sonra düzenlenmesi planlanan emperyalizm ve siyonizm’in ortaklaşa düzenleyeceği 2013 Herzliya Konferansı, beş yıldır dünyada devam eden ekonomik kriz ve iki yıldır Ortadoğu’da devam eden siyasi kriz için belirleyiciliğe sahip bir konferans niteliğindedir.

11-14 Mart 2013 tarihinde düzenlenecek olan konferans siyonist rejim tarafından tertip edilen en önemli konferanstır. Konferansa katılacak olan siyonist rejimin ve değişik ülkelerin yöneticileri, ticaret adamları ve üniversite çevreleri bölgenin ve dünyanın stratejik ve önemli konuları üzerinde duracak, Ortadoğu’da ve dünyada emperyalist ve siyonist güçlerin etkinliğinin güçlendirilmesi üzerinde çalışacaklar.

Konferansa katılan uzmanların bir kısmı ekipsel çalışmalar neticesinde dünyadaki krizlerle ilgili hazırladıkları tezlerini sunacak, jeopolitik tahlillerde bulunacak ve işin tehlike boyutunu gözler önüne serecekler. Çoğu umuma kapalı olan konferanstaki yuvarlak masa toplantılarında Ortadoğu’daki ve dünyadaki farklı gelişmeler masaya yatırılacak. Muhtemel senaryolar ve tehditler araştırılacak ve kamuoyunun etkilenmesi ve yönlendirilmesi üzerinde durulacak.

Aslında konferansın en önemli konusu gelişmekte olan İslami hareketlerin emperyalist ve siyonist güçlere karşı oluşturduğu tehlike ve tehditlerdir. Bunlara karşı tedbir almak ve önlerini kesmek için çabalayan bu güçler, farklı ülkelerden uzmanları toplayıp uygun tedbirler üzerinde çalışmaktadırlar.

Konferansta, atom silahlarının üretimi ve Ortadoğu barış projesinden tutun dünyadaki mali yapı, enerji güvenliği ve yerin ısınması gibi birçok konu gündeme gelecek. On yıldan fazladır devam eden konferansların Ban ki Moon, Nicolas Sarkozy, Jimmy Carter, Condoleezza Rice, Rasmussen (NATO genel sekreteri), Jose Maria Aznar (İspanya Eski başbakanı), Li Zhaoxing(Çin Milli Kongre sözcüsü), Robert Zoellick(Dünya Bankası Başkanı) gibi bazı dünya liderlerini cezbettiği görülmektedir.

2013 Herzliya Konferansı, dünyadaki hassas gelişmelerin yaşandığı bir döneme denk gelmektedir. Ancak bu konferansı düzenleyenler daha çok Ortadoğu’yu hedeflerine alıp bu bölgede yeni bir askeri gücün oluşturulması üzerinde yoğunlaşacaklar. Bu konferansta, tayin edici güçler ve arayışlar üzerinde çalışılıp Ortadoğu’nun ve israil’in geleceğinin nasıl şekilleneceği üzerinde durulacak. Bölge genelinde üzerinde yoğunlaşılacak konular aşağıdaki başlıkları kapsamaktadır.
İran’ın bölge liderliğiyle ilgili faaliyetleri ve atom enerjisiyle ilgili çabalarının takibi, bölge kapsamında gelişen siyasi İslam’ın etkisi, Suriye’de devam eden iç savaş ve bunun bölgeye etkisi, bölgenin ekonomik güvenliği ve gelişen sorunları, Arap-israil ve Filistin-israil arasında barış görüşmelerinin güvenilir bir şekilde ilerlemesi için yeni alternatiflerin geliştirilmesi, buna ilaveten bu konferansta dünya ekonomisinin durumu, Ortadoğu’daki ve dünyadaki güç dengesindeki değişiminin etkisi üzerinde durulacak. Ayrıca siyonist rejimin yüz yüze bulunduğu sorun ve problemler masaya yatırılacak ve bunların aşılması yolları üzerinde durulacak.

Dünyanın ve siyonist rejimin rehberlerinin, ekonomistlerinin ve üniversite çevrelerinin katılacağı Herzliya Konferansı’nda katılımcılar emperyalist ve siyonist yapının geleceğinin nasıl şekillenmesi gerektiğiyle ilgili düşünce ve görüşlerini sunacaklar. Konferansın başında, kimi uzman gruplara araştırmaları ve yoğunlaşmaları için bazı konular verilecek. Söz konusu gruplara çok önemli konuların verileceği söylenmektedir. Konu üzerinde yoğunlaşacak grupların hazırlayacağı raporlar orijinal bir nitelik taşıyacak, konferansın özünü oluşturacak ve siyasi tekliflere dönüştürülecek. Grupların hazırlayacağı raporlar tertip komitesiyle irtibatlı şekilde umumi oturumlarda ele alınıp üzerinde tartışılacak. Herzliya Konferansı’na önceden davet edilenlerin dışında kimse katılamayacak.

12 Mart Salı günü öğleden sonra başlayacak olan 2013 Herzliya Konferansı, 14 Mart Perşembe akşamı sona erecek. Genel program 11 ve 12 Mart tarihlerinde iki günlük bir çalışmadan sonra Herzliya Yuvarlak Masa Toplantısı’na getirilecek. Herzliya Yuvarlak Masa Toplantısı’na Executive ve Gold Executive adına şirket edenler ya da ferdi olarak davet edilenler katılabilecek.

Herzliya Konferansı’nda görüşülmesi beklenen konular şu şekilde zikredilebilir:

Dünyada beş yıldır devam eden ekonomik kriz. Bundan sonra kriz nerelerde baş gösterecek?

Amerika’nın Asya eksenine dayanması ve dünyadaki güç dengeleri. Amerika Ortadoğu’nun neresinde yer alacak?

Avrupa nereye gidiyor?

Siber çağın siyasi etkileri. Sosyal ağın etkisi.

Karmaşık hale gelen Ortadoğu’nun durumu.

İran’a bölgesel ve küresel bir saldırının üç ay sonraki etkisi.Suriye, Irak ve Lübnan’da İslam’ın durumu(!) Ortadoğu’da savaş meydanlarındaki ülkeler ve bölgede güç dengesi. Kör ekonomi! Ortadoğu’da ekonomik, toplumsal sorunlar ve bölgenin istikrarı.

Bölge boyunca gelişen siyasi İslam’la mücadele(!) Büyük stratejik düşüncelerin sunuş zamanı? Avrupa, Amerika ve Ortadoğu...

Kısa müddetli senaryo, Mısır, Ürdün, Suriye…

2030 senaryosu, uzun müddetli senaryo…

Bölgede eski ve yeni oyuncular. Ortadoğu’da Çin ve Rusya’nın etkisi ve menfaati.

Doğu Akdeniz’de enerji güvenliği.

Siyonist rejimin askeri ve diplomatik çabaları.

Ortadoğu’da stratejik değişiklik. Siyonist rejimin askeri gücünün yapısı ve güvenlik doktrininin delilleri(!) Bölgesel ve küresel değişiklik çerçevesinde israil’in dış siyaseti.

Siyonist rejimin Filistin çıkmazının yok edilmesi. Yeni bir toparlama için uygun zaman? Amerika ve israil arasındaki ilişkinin bozulması çabaları… Yeni toparlama için uygun zaman? İsrail Avrupa’yı bir kez daha ele geçirebilir mi?
Kızıldeniz ve Ortadoğu’da deniz güvenliği.

Siyonist rejimin yeni ekonomik stratejisi gibi konular üzerinde çalışılacak.
Kaynak: Sayté Eshraf
Çeviren: Hanefi Aydın/doğruhaber
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir