• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
DARBECİYE KARŞI İTTİFAK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Darbe sonrası Mısır’ın durumu günden güne daha da kötüleşmekte. Yurt dışında yaşayan muhalifler göz göre göre yok olan ülkelerinin bu durumuna “dur!” demek için İstanbul’da “Mısır Ulusal Güçler Birliği”ni ilan etti. Birliğin Mısır’daki birçok muhalif parti yetkilileri, siyasileri, İslami kesimi, solcusu, liberal ve milliyetçisiyle tüm kesimlerden oluşacak olması Mısır için istikrarı arzulayanları sevindirdi.

Konuyla ilgili gazetemize özel bir açıklamada bulunan İhvan-ı Müslimin Cemaati'nin Şura Meclisi üyelerinden Mühendis Mithat Haddad, kurulacak olan bu birliğin önemine ilişkin “Mısır’da siyasi durum içler acısı bir durumda, parti oluşumları tamamen yıkılmış, siyasi durum çökmüş ve Mısır halkı daha önce duymadığı rakamlarda borç altına girmiş durumda” diyerek bu duruma dur demek için böyle bir adım attıklarını belirtti.

“MISIR ULUSAL GÜÇLER BİRLİĞİ"

Düzenledikleri toplantıda ‘Mısır Ulusal Güçler Birliği’nin kuruluşunu ilan ettiklerini belirten Mithat Haddad konuşmasında “Bu kuruluş Mısır dışındaki Mısırlı Muhaliflerin, Mısır halkını hayatın her alanında şu an içinde bulunmuş olduğu kötü durumdan kurtarmak için birlikte hareket etmelerini amaçlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

BİRİNİN BU GİDİŞATA DUR! DEMESİ GEREKMEKTE

Mısır’daki Siyasi, ekonomik ve toplumsal açıdan durumun içler acısı bir hal aldığını belirten Haddad “Mısır halkının sırtına yüklenen bu dış borçlar şu anda 235 Milyar doları aşmış durumda ve Mısır halkının bu borçları ödeyebilmesi kesinlikle mümkün değil. Bunun haricinde Mısır’daki darbe sonrası özgürlüklerin kaybolması, 10 binlerce Mısırlının tutuklanması ve hayatın tüm boyutları ile durmuş olması 4 Milyonu aşkın Mısırlıyı hicret etmeye zorlamıştır. Mısır halkı daha önce bu oranları görmemiştir. Şu anda Mısır’da hayat çekilmez ve kabul edilemez bir hal almıştır. Halkın yüzde 60’tan fazlası fakir konuma düşmüş ve halk yiyecek bir ekmeği dahi bulamaz bir konuma düşmüştür. Su ve elektrikleri sürekli olarak kesilmesi halkı perişan emiştir. Yani anlayacağınız üzere Mısır’daki durum çok ama çok kötü bir durumda ve mısır halkının bu durumdan kurtarılması için acil bir müdahaleyi gerektirmekte.” sözleri ile Mazlum Mısır halkının çektiklerini özetlemeye çalıştı.

“ÖZGÜR, MEDENİ VE KIYMETLİ BİR HAYAT İÇİN ÖNCE DARBECİYİ YIKMALIYIZ”

Tüm bu sayılan kötü gidişattan ötürü böyle bir birliğe çok büyük bir ihtiyacın olduğunu belirten Mühendis Mithat Haddad, “ ‘Mısır Ulusal Güçler Birliği’ne Mısırlıları bu zor durumdan kurtarmak, halkı tekrardan özgürlüğüne kavuşturmak, tutuklulara hürriyetlerini iade etmek ve şuan darbeci askeri bir yönetiminin yönettiği hayatı yıkıp yerine özgür, medeni ve kıymetli bir hayat sunmak gibi sebeplerinden dolayı ihtiyaç duyuyoruz.” dedi. Haddad birliğin diğer bir hedefinin de, insanlara hile ve şaibelerden uzak kendi hür iradesi ile istediğini seçebileceği bir seçim imkanı sunmak olduğunun da altını çizdi.

“BİRLİK GÜCÜNÜ DESTEKÇİLERİNDEN ALACAKTIR”

‘Mısır Ulusal Güçler Birliği’nin destekçilerine değinen Mithat Haddad, “Birliğe destek verenlerin başında eski Mısır Cumhurbaşkanlığı adaylarından Eymen Nur olmak üzere, yurtdışında bulunan Mısırlı muhalifler, Müslüman Kardeşler Cemaatinden temsilciler, bazı Milletvekilleri, Fazilet ve Islah Partisi, İslami Parti, Cemaati İslami temsilcileri ve Mısır'da darbeden önce etkili çalışmaları bulunan daha birçok parti, teşkilat ve şahıslar da mevcuttur.” dedi.

Aynı zamanda 'Mısır Ulusal Güçler Birliği'ndeki birçok Mısırlı veya Uluslararası düzeyde tanınan ulusal ve Liberal siyasi kişiliklerin Amerika, Avustralya ve Batı Avrupa gibi dünyanın birçok farklı yerlerinde katıldıklarını belirtti.

 “HERKESİN TÜM ÇABASINI, SAMİMİYETİNİ VE ANLAYIŞINI ORTAYA KOYMASI GEREKMEKTEDİR”

Eski Mısır Parlamento Üyesi ve Washington'daki Mısır-Amerikan Diyalog Merkezi Başkanı Dr Abdulmevcud ed-Dardiri, konferanstaki konuşmasında “Tüm Mısır halkına özgürlüğü geri kazandırabilmek için bu Birlik, barışa giden yolda bir adımdır. Özgürlük için başlatılan bu adımların tamamlanması için herkesin tüm çabasını, samimiyetini ve anlayışını ortaya koyması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Ed-Dardiri konuşmasının devamında “Düşünce, ifade, hareket ve sosyal özgürlük olmaksızın Mısır'ın bir geleceği olamaz. Yollar ve köprüler inşa etmek gerçek bir diriliş inşa etmez. Mısır halkını özgürlük, adalet ve haysiyet temelleri üzerine inşa etmeliyiz. Temenni ediyor ki bu Birlik istenilen bu yüce hedefe ulaşmadaki en büyük vesile olur.” dedi.

 BİRLİĞİN KURULUŞ GÜNÜ OLARAK HÜSNÜ MÜBAREK’İN DEVRİLDİĞİ GÜN SEÇİLDİ

“Mısır Ulusal Güçler Birliği”nin kuruluş günü olarak eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in 25 Ocak devrimi sürecinde istifa ettiği 11 Şubat'tın yeni birliğin kuruluş ilanı tarihi olarak seçilmesi dikkatleri çekti. Böylelikle darbeci katil Sisi'nin de aynı şekilde düşürüleceğine atıfta bulunulmuş oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir