• DOLAR 32.569
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2435.785
  • ...
Siyonist yerleşimcilerden Mescid-i Aksa’ya baskın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden yapılan açıklamada, aralarında 45 dini okul öğrencisinin de bulunduğu 103 siyonist yerleşimcinin, işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyip avluda dolaştığını ve doğu kısmında Talmudi ayinlerini yaptıklarını aktardı.

Mescid-i Aksa yaklaşık her gün sabah ve öğlen bir dizi baskın ve ihlale maruz kalıyorken Yahudi bayramları döneminde bu daha da artıyor.

Kudüslüler, Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılma ve orada ibadetten mahrum bırakılma zulmüne maruz kalıyor. Ancak ulaşabildikleri kadar Aksa'nın avlusuna yaklaşıp namaz kılmak ve hazır bulunmaya çaba gösteriyoir.

Öte yandan siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa murabıtlarını (gönüllü nöbetçiler) Aksa’dan uzaklaştırma, alıkoyma, baskı ve saldırılarla hedef alıyor.

Mescidi Aksa'yı, Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, bu planlarını hayata geçirebileceği zemini oluşturmak için Mescid-i Aksa murabıtlarına yönelik saldırılarını artırıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir