• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
Meteorolojik veriler TOGG'a rota boyunca anlık iletilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmzalanan "Meteorolojik Verilerin Paylaşımına İlişkin Protokol" kapsamında, MGM verilerinin rota boyunca anlık olarak TOGG araçlarına iletileceğini bildirildi.

Bilişim Vadisi'nde gerçekleşen imza töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin son 18 yılda savunma sanayi, otomotiv, tarım ve sanayide büyük atılım içerisinde olduğunu ifade etti.

TOGG denilince bir e-aracın konuşulduğunu belirten Pakdemirli, "Dünya devlerinin olmadığı bir alanda Türkiye gerekli inisiyatifi alabilmiştir. 21. yüzyılda ülkemize yakışacak özellikte teknolojik alanda bir yolculuğa çıkılmıştır." dedi.

Pakdemirli, çevre dostu aracın; bir araba olmadığını, adeta tekerlekli bir bilgisayar olduğunu ifade ederek, "Bakanlık olarak 'burada ne gibi bir katkı verebiliriz' diye düşündük. 'TOGG'a 'meteoroloji tarafında ciddi bir inisiyatif alabiliriz ve bu alanda bir katkımız olabilir' dedik. Yakın zamanda başlayan görüşmeler bu birliktelikle sonuçlandı." diye konuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yeni sistemle birlikte adeta terzi usulü çalıştığını, herkese veri ürettiğini aktaran Pakdemirli, kurumlara ticari bilgi üretir hale geldiklerini bildirdi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir