• DOLAR 32.446
  • EURO 35.2
  • ALTIN 2330.115
  • ...
Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar, üç ayların önemine dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam alemi, Hazreti Muhammed'in, “Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur” dualarıyla karşılamış olduğu ve "üç aylar" olarak bilinen, mağfiret, bereket ve arınma mevsimine ulaşmanın sevinci ile heyecanını yaşanıyor.

Rahmet, bereket ve manevi yenilenme mevsimi olarak da bilinen üç aylar, 13 Şubat Cumartesi günü başlayacak.

Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunan üç aylara İslam alemi dünyayı saran Covid-19 salgının gölgesinde girecek.

 

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin de idrak edildiği ve halk arasında "üç aylar" olarak da ifade edilen üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlere daha çok yönenilmesi tavsiye ediliyor.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarının önemi ile ilgili İLKHA’ya konuşan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, üç ayların Müslümanlar için bir fırsat ve arınma mevsimi olduğunu belirtti.

Üç ayların Müslümanlar için bir fırsat olduğunu belirten Hazırlar, üç ayların daha çok ibadet, tefekkür ve muhasebe ile geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Peygamber Efendimizin üç ayları sevinç içerisinde karşıladığını hatırlatan Hazırlar, Müslümanların da üç ayları sevinç içerisinde karşılaması gerektiğini belirtti.

Allah’ın, kullarına olan rahmetinin tecellisi olarak insanlar içerisinde özel insanlar, mekânlar içerisinde özel mekânlar ve zamanlar içerisinde de özel zamanlar yarattığını anımsatan Hazırlar, bu özel zaman dilimlerinden birinin de üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları olduğunu söyledi.

Hazırlar, Peygamber Efendimizin üç aylara kavuştuğu zaman “Allah’ım! Recep, Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır' şeklinde duada bulunduğunu hatırlattı.

İslam aleminin üç ayların manevi iklimine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Hazırlar, “İnşallah cumartesi günü ‘üç aylar’ dediğimiz Recep ayının ilk gününü idrak edeceğiz. Önümüzdeki hafta perşembeyi cumaya bağlayan gecede üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerin gideceğimiz mübarek gecelerin ilk kandili olan Regaip Kandilini idrak edeceğiz. Öncelikle Rabbimize hamd ediyoruz. Bizleri böyle rahmet, mağfiret ve bereket ayına ulaştırıyor. Her türlü güzelliğin öncüsü, rehberi Peygamber Efendimiz salat ve selam gönderiyoruz. Bu vesile ile gazi şehrimizin, bütün hemşehrilerimizin ve İslam aleminin üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak, inşallah nice güzelliklere, hayırlara ve bereketlere vesile eylesin.” dedi.

“Üç aylar bizlere ömrümüzü muhasebe etme imkânı veriyor”

Hazırlar, Müslümanların bu değerli zaman diliminden azami ölçüde istifade etmelerini ve bereketli bir mevsim geçirmenin gayreti içinde olmalarını tavsiye ederek, “Elbette ömrümüzün her anı kıymetlidir. Bir mümin olarak ömrümüzün her anını iyiliklerle, salih amellerle ve takva ile yaşayacağımız bir amel ile hayatımızı doldurmakla mükellefiz. Ama Cenab-ı Hakk'ın bazı zaman dilimleri var ki rahmetini ve mağfiretini adeta sağanak sağanak yağdırdığı, kullarına özel ikram olarak takdim ettiği zaman dilimleri vardır. Üç aylar bu zaman dilimlerinden biridir. Bu müstesna zaman dilimleri gerek maddi gerek manevi kurtuluşumuza, ebedi huzurumuza ve mutluluğumuza vesiledir. Elbette ömrümüzün su misali akıp gittiğini görüyoruz. Bu akıp giden zaman dilimi içerisinde üç aylar bizlere ömrümüzü muhasebe etme imkânı veriyor. Tefekkür, tezekkür etme, özümüze dönme ve kendimizi muhasebe etme imkanı veriyor. Bu vesileyle üç aylara ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şükrünü eda etmeliyiz. Şükrünü eda derken Cenabı Hakk'ın affına, mağfiretine sığınmalıyız. Yaptığımız hatalardan, noksanlıklardan dolayı Rabbimizin mağfiretine talip olmalıyız. Nedamet duymalıyız.” şeklinde konuştu.

“Rabbimize daha fazla yaklaşmalıyız”

İnsanlığın Covid-19 salgını ile imtihanının devam ettiğine işaret eden Hazırlar, “Hem memleket hem de insanlık olarak bir salgın ile karşı karşıyayız. Salgın ile karşı karşıya kaldığımız şu günlerde Rabbimize bir miktar daha yönelerek, O’nun af ve mağfiretine sığınarak üzerimizden geçen bu sıkıntılı dönemi bir an önce gitmesini, yeniden camilerde omuz omuza saf olmamızı, komşuluk ilişkilerimizde yeniden oluşacak sıcaklığı tesis etmemizi, yavrularımızın eğitim yuvalarına heyecan ve coşkuyla dönmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz edelim. Niyaz edelim ki kalbimiz bir miktar daha yumuşasın. Bu mübarek aylar hürmetine cömertliği kuşanalım. Üç aylar hürmetine yeniden nefsimizi her türlü kötülüklerden uzak tutalım.” diye konuştu.

“Üç aylara hazırlıklı olmalıyız ve salih amelleri kuşanmalıyız”

Hazırlar, Peygamber Efendimizin üç aylara kavuştuğu zaman “Allah’ım! Recep, Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır' şeklinde duada bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Dolayısıyla aslında kapısına geldiğimiz Recep'in o ilk günü bize Ramazan ayını haber veriyor. Bir de Kur'an ayını haber veriyor. Şimdiden hazırlıklı olmalıyız, salih amelleri kuşanmalıyız. Muttaki bir mümin olmak için gayret etmeliyiz. Çevremizdeki kardeşlerimizin ihtiyaçları ve dertleri ile hemhal olmalıyız. Bu şekilde Kur'an ayına arınmış, tertemiz bir mümin olarak ulaşmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Bu vesileyle idrak edeceğimiz üç ayların ve Regaip Kandilinin memleketimiz, İslam alemi için yepyeni kapıları, hayırları, iyiliklerin açılmasına vesile olmasını diliyorum.”

“Regaip Kandili 18 Şubat Perşembe günü idrak edilecek”

18 Şubat Perşembe'yi Cumaya bağlayan gecenin Regaib Kandili olarak idrak edileceğini ifade eden Hazırlar, “Regâib; kendisine rağbet edilen, bol ve değerli bağış manasına gelir. Regaib gecesi, müminlerin mağfiret mevsimi üç aylara rağbet etmeleri ve onun taşıdığı manalardan, değerlerden istifade etmeleri gerekir. Recep, Şaban ayları ve içerisinde yer alan kandillerin asıl amacı adım adım mümini Ramazan'a hazırlamaktır. Bunun şuuru içerisinde bu geceleri idrak etmeliyiz. Üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden bütün insanlığın istifade etmesini, rağbetimizin Rabbimize, Rabbimizin razı olduğu amellere, birlik, beraberlik ve kardeşliğe olmasını diliyor. İslam aleminin üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir