• DOLAR 32.576
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2425.527
  • ...
Deprem tatbikatı, resim ve kompozisyon yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) 01-07 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında deprem tatbikatı ve "Afet ve Etkilerinden korunma" konu başlıklı resim ve kompozisyon yarışması düzenliyor.
 
Deprem tatbikatı
07 Mart 2013 tarihinde saat 14.00`da Batman Afet ve Acil Durum Müdürlüğü`nün yönetiminde, Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Batman İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Diyarbakır AFAD Arama Kurtarma Birliği`nin katılımıyla oynanacak deprem senaryosuna göre, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri deprem sonrası orta dereceli hasar oluşan okul binasından kurtarılacaklar.
 
Yapılan deprem tatbikatının amacının, yıkıcı bir deprem olması durumunda hasar gören ve yıkılan binalardan vatandaşların kurtarılması esnasında kamu kurumlarının ve kurtarma ekiplerinin, kurtarma çalışmalarını eşgüdümlü yürütmelerinin sağlanması ve deprem bilincinin yerleştirilmesi olarak belirlendi.
 
Resim ve kompozisyon yarışması
Batman Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası kutlamaları çerçevesinde "Afetler ve Etkilerinden Korunma" konu başlıklı resim ve kompozisyon yarışmaları düzenliyor.
 
Yarışmaya ilkokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflar yaptıkları resimlerle, lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflar ise yazdıkları kompozisyonlarla katılacaklar. Yarışmacılar resimlerini ve kompozisyonlarını 8 Mart 2013 tarihine kadar öğrenim gördükleri okulların yöneticilerine teslim edecekler.
 
Eserlerin değerlendirmesi ise 13-15 Mart tarihlerinde yapılacak. Yarışma sonucu kazananların listesi 18 Mart tarihinde Batman Valiliği web sitesinde duyurulacak. Yarışmanın ödülleri; birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye mini bilgisayar, üçüncüye tablet bilgisayar ve dördüncüye fotoğraf makinesi olarak belirlendi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir