• DOLAR 32.345
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2311.157
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır'da şehir içi trafiğinde yeni düzenleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan Doğu İlçe Garajı, ihtiyaçları karşılamadığı ve kullanıma elverişsiz olduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Uzun süredir doğu ilçelerine yolcu taşımacılığı yapan işletmeler, yarından itibaren merkez Kayapınar ilçesindeki Batı İlçe Garajından hizmet vermeye başlayacak.

 

Şehitlik İlçe Garajının Batı İlçe Garajı'na taşınması hakkında konuşan S.S.55 No'lu Mardin Ekspres Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Zeki Öğrük, Şehitlik İlçe Garajının şehre uzak olması, güvenliğin ve konforun olmaması nedeniyle Cuma gününden sonra tamamen kapanacağını söyledi.

Mehmet Zeki Öğrük

Doğu İlçe Garajı'nın kullanıma elverişli olmadığını dile getiren Öğrük, bu yüzden birçok firma sahibinin yıllar önce Batı İlçe Garajı'na geldiğini belirtti.

Yolcuların ulaşımında kopukluk olmaması, mağdur duruma düşmemesi ve daha güvenli bir yolculuk yapmaları için yetkililere Batı İlçe Garajına nakledilmeleri için dilekçe verdiklerini belirten Öğrük, "Yetkililer de bu hususları haklı bulup Şehitlik İlçe Garajındaki firmaları Batı İlçe Garajına nakletme talebimizi kabul etti. Artık faaliyetlerimize Diyarbakır'ın tüm ilçelerine giden araçlarla birlikte Batı İlçe Garajında devam ediyoruz." diye konuştu.

"Batı İlçe Garajı herkes için çok daha iyi"

Şehitlik İlçe Garajı'ndan muzdarip olduklarını söyleyen Öğrük, "Diğer otogarda mağdurduk. Çünkü tüm ilçelerin araçları buradayken biz çok uzaktaydık. Yolcularımız oraya gelmek için ticari araç tutmak zorunda kalıyor, işi acil olanların işleri aksıyordu. Tüm bunların yanında eski garajı tam bir bataklık olmuştu. Tuvalet ya da mescit gibi yerler kullanışlı değildi." ifadelerini kullandı.

Batı İlçe Garajının avantajlarına değinen Öğrük, "Diyarbakır'ın geneli bulunduğumuz noktaya kaymış durumda. Batı İlçe Garajı insanların yerleşim yerlerine daha yakın. Ayrıca temizlik ve güvenlik konusunda da çok iyi bir yer. Tuvaleti temiz, mescidi ferah. Kısacası bu garajda her türlü tedbir ve konfor sağlandığı için bizim açımızdan çok iyi oldu." dedi.

"Şehir içi dolmuşlar yeterli değil, araç sayısının artırılması lazım"

Yarından itibaren Şehitlik İlçe Garajının tamamen kapanacağına vurgu yapan Öğrük, "Halkımızın büyük çoğunluğu henüz Batı İlçe Garajına taşındığımızı bilmiyor. Bilenler de buraya gelmemizden gayet memnun kaldıklarını söylüyorlar. Cuma gününden sonra Şehitlik İlçe Garajı tamamen kapanıyor." şeklinde konuştu.

Son olarak toplumsal bir sıkıntı olan salgın sürecinde ayakta yolcu almayan şehir içi dolmuşların sayı olarak yetersiz kaldığını ve insanların bazen saatlerce dolmuş beklemek zorunda kaldığını dile getiren Öğrük, "Salgın süreci nedeniyle sınırlı sayıda yolcu alınıyor. Dolayısıyla şehir içi dolmuşlar yeterli olmuyor. İnsanların duraklarda saatlerce mağdur olmaması için araç sayısının artırılması lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir