• DOLAR 32.525
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2487.904
  • ...
SON DAKİKA
Diyanet`ten İmamlara Ses Sistemi ve Mikrofon Eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`in imzasıyla yayınlanan ``Camilerin Açık Tutulması Genelgesi``ne göre, camilerdeki ses sistemi ve kullanımı, rahatsız edici ve ibadet huşusunu bozucu olmayacak.

Gerekirse ses sistemi ve mikrofon kullanımı konusunda teknik elemanlar marifetiyle cami görevlilerine yönelik olarak müftülüklerce kurs düzenlenecek.

Camiler, sabah namazından sonra özel durum ve yerel şartlar dikkate alınarak, her gün öğle namazından en geç bir saat önce açılıp, yatsı namazından sonra kapanmak üzere gün boyunca açık tutulacak.

Vatandaşların katılımının yüksek olduğu vakit namazları sonrasında Kur`an-ı Kerim tilaveti ve okunan ayetlerin meali verilerek açıklaması yapılacak.

Camiler de kentsel dönüşüm kapsamına alınacak

Camilerin de kentsel dönüşüm kapsamına alınabilmesi için yerel yönetimler ve ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak camilerin güvenli mekanlar haline getirilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak.

Cami ve çevresinin manevi dokusuna yakışmayan ve estetiğini bozan her türlü yapılanmadan uzak durulacak ve alışveriş merkezleriyle yol güzergahındaki camilerin müftülük tarafından denetim ve kontrolleri yapılarak ibadete uygun olmayanların ibadete hazır hale getirilmesi sağlanacak.

Okuma salonları oluşturulacak

Camilerde kadınların ibadetine yönelik nezih ve uygun mekanlar, abdest alma yerleri ve tuvaletlerin hazırlanması sağlanacak ve fiziki alt yapısı müsait olan camilerde çocukların ve gençlerin gelip zamanlarını değerlendirebilecekleri, kitap okuyup ödev ve araştırma yapabilecekleri okuma salonları oluşturulacak.

Seccade tipi halıdan vazgeçilecek

Engelli vatandaşlar için abdest alma yerleri ve tuvaletlerin erişimine uygun hale getirilmesi sağlanacak ve camilerin halı ihtiyacı karşılanırken de saf düzenini ve ibadet huşusunu bozan motifleri bulunan halılar ile seccade tipi halıların kullanımından vazgeçilecek.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir