• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
​Güngören sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, kentsel dönüşüm kapsamına alınan Güngören'deki Tozkoparan Mahallesini ziyaret etti.

TOZDER Başkanı Ömer Kiris'le bir araya gelen Elibüyük, mahalle sakinlerini sorunlarını dinledi.

Elibüyük, yaptığı açıklamada, "Yaşananları kamuoyuna taşıma noktasında ve muhataplarına iletme açısından hukuki olarak elimizden ne geliyorsa sizlerin yanınızda olmaya geldik. Kentsel dönüşüm ile ilgili gelişmeler bizlere aktarıldı. Bu konuda hukukçu arkadaşlarımız ile birlikte rapor hazırlanacaktır." dedi.

TOZDER Başkanı Ömer Kiris ise TOKİ şartların mahalle sakinlerini mağdur ettiğini belirterek, "Yaşam alanlarımız kısıtlanmadan ve insanlarımız borçlandırılmadan bu sorun çözülmelidir. Rantlar benim için hiç önemli değil. Buradaki insanlar yaşam ve barınma haklarını istiyorlar. İnsanlar borçlandırılmak istenmiyor. TOKİ'nin bugün 2+1 dairelere biçtiği fiyat 400 bin TL. Şimdi 400 bin TL'lik daireyi alıyorlar sonrasında vatandaşlara 2+1 daire vererek 180 bin TL borçlandırıyorlar. Sabit aidatla da değil her yıl iki defa zam yapılacak. Bugün aldığı 180 bin TL'lik evi vade zamları ile 15 yıl sonra 400 bin TL'ye almış oluyorsunuz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının maliyeti bul hesaplarına bakıldığında metre karesi 2 bin TL'dir. Sana 75 metre kare yer veriyor. Bu evin maliyeti 150 bin TL. Arsamla beraber evimi alıyorlar 180 bin TL borçlandırıyorlar. Beni sağlam bir müteahhit ile baş başa bıraksalar zaten biz bir buçuk katını alacağız. Ama bu insanlar onu da istemiyor. İnsanca yaşayabileceğim bir alan ver ve beni borçlandırma. Çünkü ben borç ödeyemem. Bin 700 TL ile geçim sağlamaya çalışan emekli ne borcu ödeyebilecek." dedi. (İLKHA)

 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir