• DOLAR 32.576
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2428.647
  • ...
RTÜK'ten Halk TV ve Habertürk TV'ye para cezası verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Bahçeli'yi aşı yapan hemşire dövüldü" şeklindeki dijital yayın organında yer alan haberi doğruymuş gibi veren "Özlem Gürses ile 20. Saat" isimli program nedeni ile Halk TV'ye ceza verildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan bir haberi doğruluğundan emin olmadan veren Halk TV’ye Yasa gereği idari para cezası yaptırımı uyguladı.

Yine Halk TV'de yayınlanan 'Kayda Geçsin' programında herhangi bir kanıt, bulgu ya da belgeye dayandırılmadan sarf edilen sözler nedeni ile Üst Kurul tarafından ceza verildi. Yasadaki 'kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez' hükmünün ihlali nedeniyle kanal hakkında idari para cezasına hükmedildi.

Habertürk TV'de yayınlanan 'Enine Boyuna' programında bir konuk tarafından sarf edilen "Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan" şeklindeki sözlerin de kişi ve kurumları zedeleyecek nitelikte olduğu kanaatine varıldı ve RTÜK tarafından kanala idari para cezası uygulandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir