• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Elazığ Hür Gençlik’ten anlamlı faaliyet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elazığ’da hemen hemen her mahallede karaçalı çeşmeleri bulunuyor. İnsanların içme suyunu temin ettiği bu çeşmelerde bazen muslukların açık kalması ciddi anlamda su israfına sebebiyet vermekte. HÜDA PAR Elazığ İl Gençlik Kolları ise artan bu israfın önüne geçmek için bilinçlendirme çalışması başlattı.

 

Çeşmelerdeki muslukların üzerinde “Damlaya Damlaya Çöl Olur” yazısı bulunan stickerlar yapıştırıldığını ifade eden İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Ölmez, “Küresel çapta giderek artan ve son zamanlarda ülkemizi de etkilemeye başlayan su sorununa dikkati çekmek ve israfını önlemek amacıyla "Damlaya Damlaya Çöl Olur" temasıyla bir etiket çalışması başlattık. Şehrimizin genelinde Elazığ'ımıza özgü karaçalı çeşmeleri bulunmaktadır. Bu çeşmelerde maalesef çoğu zaman sular açık kalıyor ve su israfı yapılıyor. Bizler de bu israfa dikkati çekmek için bu israfı önlemek için bir çalışma başlattık.” dedi.

“İsraf etmezsek bu zenginlik bize yeter”

Ölmez, sözlerinin devamında “Temennimiz bundan sonra hem şehrimizin hem de ülkemizdeki diğer vatandaşların su israfına dikkat etmeleri. Malumunuz Peygamber Efendimiz (Sallallahu aleyhe ve sellem), ‘Nehrin kıyısında olsanız bile suyu israf etmeyin.’ buyurmuştur. Bizler de onun ümmeti olarak buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yoksa çok yakın bir zaman da su kıtlığıyla karşılaşabiliriz. İnşaallah, bundan sonra kendimizden başlayarak bütün halkımız buna dikkat ederlerse ülkemiz bu konu da problem yaşamaz. Bizler eğer bu zenginliği israf etmezsek bu zenginlik Allah’ın izniyle bize daha çok uzun süre yetecektir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir