• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
110 yıllık tarihi Ferit Paşa Köşkü madde bağımlılarına teslim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunduğu mahalleye de adını vermiş olan Ferit Paşa Köşkü bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutmuş durumda. Tarihi köşkün madde bağımlılarının uğrak yeri olmasından dolayı çevre halkı tedirgin.

110 yılı aşkın geçmişiyle Ferit Paşa Köşkü, düzgün kesme bazalt taş ile yonu taş malzeme kullanılarak inşa edilmiştir. Kuzey ve güney doğrultuda dikdörtgen planlı olan köşk, zemin + 1 kattan oluşmaktadır.

 

Binlerce yıllık tarihi olan Diyarbakır'da, bir asır önce inşa edilmiş Ferit Paşa Köşkü'nün bakımsızlıktan dolayı harabeye dönmüş olması madde bağımlılarının sık uğradığı mesken halini almış durumda.

Tarihi değerleriyle yerli ve yabancı turistleri çeken Diyarbakır'da, birçok tarihi yapı restore edilirken Ferit Paşa Köşkü'nün sahipsiz kalması, köşkün unutulmuş olabileceğini akıllara getiriyor.

Adını mahalleye veren köşkün çevresinde yaşayan insanlar bu tarihi yapının sahipsiz kalmasına tepki gösterirken madde bağımlılarının da bu yapıdan dolayı mahalleye dadanmış olmasından dolayı oldukça tedirgin.

Bakımsızlıktan dolayı her geçen gün daha da çok tahrip olan tarihi köşkün restore edilmesini bekleyenler bu tarihi yapının yok olmasını istemediklerini belirtiyor. Her geçen gün daha fazla tahribat ve yıkımın olduğu köşk, madde bağımlıların meskeni haline geldiği için yetkililerin buraya sahip çıkması gerektiğini ve Diyarbakır'ın tarihi bir değerinin yok olmamasını istiyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir